15 TEMMUZ ARAŞTIRMA KOMİSYONU RAPORUNU SUNDU

Eskişehir Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Araştırma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Komisyon Başkanı Milletvekili Reşat Petek ve diğer 3 komisyon üyesiyle birlikte, TBMM 15 Temmuz Araştırma Komisyonu çalışmaları sonrasında hazırlanan raporu TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sundu

15 TEMMUZ ARAŞTIRMA KOMİSYONU RAPORUNU SUNDU
14 Temmuz 2017 Cuma 11:18

22 TOPLANTI 141 DİNLEME 200 RAPOR VE BELGE
Komisyon çalışma takvimi boyunca 22 kez toplandı. 141 İlgiliyi dinledi ve komisyona sunulan yaklaşık 200 adet belgeyi inceledi.
 
RAPOR 3 ANA BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
 
Komisyon çalışmaları sonunda hazırlanan rapor 3 ana bölümden oluşuyor. Bunlardan birincisi; ‘’Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) Ortaya Çıkışı, Gelişimi Ve Yapısı’’, ikincisi; ‘’Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi’’, üçüncü ve son bölüm ise; ‘’FETÖ/PDY Tarzı Örgütlenmeler İle Demokrasiye Yönelik Müdahalelerin Önlenmesi Hususunda Tespit Edilen Sorunlar İle Alınması Gereken Tedbirler Ve Yeniden Yapılanma Önerileri’’ başlıkları altında toplanıyor.
 
FETÖ İHANETİNİ ORTAYA KOYDU
 
Rapor hakkında açıklama yapan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise, ‘’Bu raporun ülkemiz geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu rapor FETÖ/PDY’ nin ortaya çıkışından, gelişimine bir terör örgütünün yarım asırlık ihanetini ortaya koymuştur. Hem mahkemelerdeki ifadeler, hem bizim dinlemelerimizde bu kalkışmanın ardında, küresel odaklar tarafından beslenen bu hain terör örgütünün olduğu görülmüştür.  Bunun yanında bir daha böyle bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamak adına, gelecekte atılabilecek adımlar ve alınabilecek önlemler ile ilgili tavsiyelere yer verilmiştir. Raporumuzun geçmişe ve geleceğe ışık tutmasını, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.