ŞEHR-İ DERYA BELEDİYEDEN ALINDI

Mülkiyeti DSİ’ye ait olan ve 2010 yılında piknik alanı olarak 5 yıllığına Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilen Şehr-i Derya Parkı, belediyenin elinden alındı. Tahsis süresini uzatmayan DSİ, belediyeden piknik alanını boşaltmasını istedi.

ŞEHR-İ DERYA BELEDİYEDEN ALINDI
14 Temmuz 2017 Cuma 11:37

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bugün basın toplantısı düzenleyerek, iki önce kendilerine tebliğ edilen yazıyı kamuoyu ile paylaştı. Kurt, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının DSİ’nin itirazı üzerine kaldırıldığını söyledi.  Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
Yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı
2010 yılında Devlet Su İşleri ile Odunpazarı Belediyesi arasında bir protokol imzalanmış ve bu protokol gereği Kanlıpınar Göleti dediğimiz alan Şehr-i Derya Piknik alanı olarak Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilmiştir. 5 yıllık süre 2015 yılında doldu. O süreden sonra bizim orayı boşaltmamız istendi. Ancak Ankara’da Sayın Bakan Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonrasında parkın bizde kalmasına karar verildi. İş uzadı. Şimdi gelinen noktada parkı boşaltarak DSİ’ye teslim etmemiz istendi. Bunun üzerine İdari Mahkemesine dava açtık. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu yürütmeyi durdurma kararı DSİ’nin yapmış olduğu itiraz üzerine kaldırıldı. 22 Haziran tarihinde kaldırıldı.
 
Şehr-i Derya Parkı işletmeye kapatıldı
Orayı boşaltmamız gerektiği DSİ tarafından bize 11 Temmuz’da bildirildi. Bugünden itibaren Şehr-i Derya Parkı, Odunpazarı Belediyesi’nin sorumluluğundan alınmıştır. Biz devir teslim işlemlerini yapmak üzere parkı işletmeye kapattık. Eskişehirli hemşerilerimiz bugünden itibaren Şehr-i Derya Parkı’na pikniğe gelemeyecekler.
 
Belediye tarafından 3 milyon lira masraf yapıldı
Burada bazı noktaları da Eskişehirlilerin de iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Park alanı tarafımızdan iyileştirilmiştir, güzelleştirilmiştir.  Bu süre içerisinde yaklaşık 3 milyon lira civarında masraf edilmiştir. Parkta 14 güvenlikçi, 10 tane park bahçeci ve 2 tane kaptan olmak üzere 26 arkadaşımız çalışmaktaydı. Dolayısıyla onlarında iş akitlerini yeniden gözden geçirmek zorunluluğu doğmuştur. Eğer DSİ bu tavırla devam edecek olursa Regülatör ve Botanik Parkı’ndaki piknik alanlarının da boşaltılması söz konusu olabilir. Çünkü onunla ilgili bir dava devam ediyor. Regülatör ve Botanik Parkta da 12 güvenlikçi, 10 tanesi park işçisi olmak üzere 22 arkadaşımız çalışmaktadır. Dolayısıyla bu hareketler ve eylemler sonucu 50 civarında arkadaşımızın iş sözleşmesini Odunpazarı Belediyesi gözden geçirmek zorunda kalacaktır.
 
Eskişehirliler ücretsiz piknik alanından mahrum bırakıldı
 
Eskişehirlilerde hafta sonu ya da hafta içi 24 saat açık, ücretsiz bir piknik alanını kullanmaktan mahrum kalacaklardır. Tıpkı Orman Fidanlığında olduğu gibi. Tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi. Buradan Eskişehirlilerin gerçekten düşünerek değerlendirme yapmasını rica ediyorum. İnsanların sosyalleşmesini sağlamaya çalışan, insanların az para ile eğlenmesini sağlayan bu tür alanların belediyelerin elinden alınması kime ne kazanç sağlayacaktır. Bunu gerçekten merak ediyorum.
 
DSİ şimdi ne yapacak?
DSİ piknik alanını bizden aldıktan sonra kendisi mi işletecektir? Yoksa başka bir üçüncü kişiye mi kiralayacaktır? Aynı işi sürdürecek midir? Yoksa kapıya kilit mi vuracaktır? Bunu da zaman gösterecektir. İki gün önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüm. Israrla bu işin bizim tarafımızdan sürdürülmesinin Eskişehir’e yararlı olacağını vurgulamama rağmen ‘kararımızı verdik, orayı boşaltacaksınız’ dediler. Daha önce Odunpazarı Belediyesi’nden o piknik alanını kullanmak üzere randevu alan derneklere ve kişilere de bu konuda bizim artık tasarruf yetkimizin olmadığını bildiriyorum. Herkes kendi başının çaresine baksın.
 
Ankara’ya yapılan baskılar hizmeti engelliyor
Parti eşittir devlet, devlet eşittir parti mantığı ağır basıyor. Dolayısıyla yereldeki politikacıların Ankara’ya yaptığı baskılar sonucu belediyelerimizin yapmakta olduğu iyi hizmetler bir biçimde engelleniyor.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.