Yılmaz Hoca yine topladı etrafına

Genel seçimlerden ağır yara alarak çıkan CHP yerel seçimlere gözünü çevirdi. Bu fotoğraf pek çok kişi tarafından yerel seçimin startının verildiğinin işareti olarak algılandı.

Yılmaz Hoca yine topladı etrafına
10 Haziran 2023 Cumartesi 14:04

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu fotoğrafı “İlçe belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız ile bir araya gelerek uyum içinde kentimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Şehrimize değer katan tüm başkanlarımıza, bürokratlarımıza ve belediyelerimizin emektar çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” diyerek paylaştı. Ancak Eskişehir’de bu fotoğraf yerel seçim sürecinin başladığının işareti olarak ele alındı.

Peki bu fotoğraf neden önemli?

Bilindiği üzere CHP’nin iki önemli aktörü Ahmet Ataç ile Kazım Kurt başka partilerdeki rakipleri kadar sık sık bir birleri ile de mücadeleye giriyor. Son kongrede yaşananlar henüz her iki isim tarafından unutulmadı. Kongreden galip ayrılan taraf Kazım Kurt olurken, Ahmet Ataç Kazım Kurt ve ekibin yaptıklarını unutmadığını her fırsatta dillendiriyor. CHP İl kongresinde üstü çizilerek genel kurul delegesi yapılmayan Ataç, pek çok kez bu durumdan duyduğu rahatsızlığı, yapılanların yakışıksız olduğunu ifade etmişti. Üstelik şimdi her iki başkanın hedefinde Büyükşehir Belediye başkanlığı var. Bu durum yerel seçim yaklaşırken ikili arasında tansiyonun artacağı beklentisine neden oluyor.

Yılmaz Hoca faktörü

ile Kurt’un yan yana gelmesi yahut gelebilmesi için Eskişehir’deki tek aktör Yılmaz Büyükerşen. Büyükerşen 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde bir kez daha sahada. Ve her iki ismi yanına alarak bir kez daha duruma hakim olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Çünkü bu kez tek rakip AK Parti olmayacak. Millet İttifak’ının paydaşlarından olan İYİ Parti’nin yerel seçimlerde talepleri olacağı aşikar. Genel seçim sonrasında bu sinyali fazlasıyla verdi İYİ parti. İYİ Parti’nin Eskişehir’deki bazı aktörleri belediyeleri üstü açık bir şekilde eleştirmeye başladı. Bunu gören tek isim kuşkusuz Büyükerşen değil, ancak ön alıp CHP’yi seçime hazır bir şekilde sokmayı amaçlayan tek isim şimdilik o gibi duruyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.