CHP’ye müshil vermişler sanki

Soner Uçak yazdı...

CHP’ye müshil vermişler sanki
11 Haziran 2023 Pazar 00:35

Bütün mağluplar toplandı en mağlubun değişmesi gerektiği masalını okuyor. Bir kurban karşılığında küçük küçük galibiyetler. AK Parti’den iktidarı alamayanların, “ağam paşam” dediğini nasıl haraç mezat sattığını izliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi en az iki kez sorduğu “benimle misiniz?” sorusu boşuna değilmiş. Cevapları hatırlayın; “seninleyiz şüpheniz olmasın sayın genel başkanımız” cevabı, verilen cevapların yanında küfür gibi kalıyor. O derece abartılı birliktelik mesajları vardı yani…

 O tazyikli mağlubiyetten sıyrılma çabası, Kılıçdaroğlu’nu da hataya sevk etti. Sonuç mu? Hiçbir şeyi değiştiremeyecek bir irade, hiç birşeyin değiştiremeyeceği bir anlayışla, değişmemek üzerine yeni bir akit imzaladı. İsimlerden söz etmiyorum.

“Değişsin” diyenler de içinden konuşuyor, değişmesin diyenlerde. Birkaç isim ise “değişsin dedik artık geri adım atamayız” diyerek saçmalama evresine çoktan geçti. Değişmesin diyenler değiştirmek isteyenlerin gadrine uğramaktan korkuyor. İbret hikayesi bir yerde; 13. Cumhurbaşkanları 12 kez kaybeden adama dönüşüyor.

Sonuç şuna çıkıyor, CHP içinde bazıları değişecek mi diye bekliyor, bazıları değişmeyecek beklentisi içerisinde. Bazıları ya değişirse diye endişeli, bazıları ya değişmezse. Fakat; sonuç itibarı ile Türk Siyasi hayatının en alışıldık, en bilindik, en kaba, en yaygın hastalığı CHP vücudunda her defasında farklı bir hastalığa yakalandık yaygarasına dönüşüyor. . Bir soda ile hazım edilmesi gereken, biraz uzanayım yada üç beş adım atayım denmesi gereken yerde, CHP’ye dayıyorlar müshili sanki. CHP doktorlarının bildiği üzere yeni bir isim, aynı yolu, aynı adımlarla aynı şekilde adımlayacak. Günün sonunda rezalet paçalardan akıyor. Kimi çaktırmadan yürürken, kimi lavaboya yetişmeye çalışıyor. Ko”r”ku artıkça mahcubiyette artıyor. Birileri bağıyor ben yapmadım, birileri çaktırmadan yol alma derdinde.  Bu arada AK Parti mi ne yapıyor? Kilitlemiş kapıyı oturmuş, elindeki gazeteye bakıyor. Hiçbir sayfasında kendisinin olmadığı. CHP yerel seçimler yaklaşırken yine geç kalacak kapıyı tıklatmaya. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.