Yılmaz Hoca: Alpulu çiftçimiz başta olmak üzere bu bereketli topraklardan geçimini sağlayan tüm yurttaşlarımızın gözü aydın

Alpu Ovası’nda yer alan tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı açılan davayı kazandıklarını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: “Alpulu çiftçimiz başta olmak üzere bu bereketli topraklardan geçimini sağlayan ve sofrasına ürün gelen tüm yurttaşlarımızın gözü aydın” dedi.

Yılmaz Hoca: Alpulu çiftçimiz başta olmak üzere bu bereketli topraklardan geçimini sağlayan tüm yurttaşlarımızın gözü aydın
31 Temmuz 2023 Pazartesi 13:31

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Alpu ilçesinde çalışmaları devam Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet ve Test Merkezi (URAYSİM) projesi kapsamında deneme hatları için bölgede başlatılan kamulaştırma çalışmalarına yönelik açtığı davayı kazandığını duyurdu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Anadolu Üniversitemiz tarafından çalışmaları yürütülen Ulusal Raylı Sistemler Merkezi (URAYSİM) projesi kapsamında gözbebeğimiz Alpu Ovasında birinci sınıf tarım arazilerinin kamulaştırma çalışmalarına yönelik açtığımız davayı da kazandık. Ekonomik olarak zaten zor günler geçiren çiftçimizin elinden birinci derece tarım arazilerinin alınmasına sessiz kalamazdık.  Bu çerçevede Eskişehir 1. İdare Mahkemesinin 16 Eylül 2022 tarihinde istinaf yolu açık olmak üzere iptal kararı, Bursa Bölge İdare Mahkemesinde 6 Temmuz 2023 tarihinde sonuçlanmış ve temyizi olmamak üzere istinaf başvurularının reddi yönünde karara bağlandı. Alpulu çiftçimiz başta olmak üzere bu bereketli topraklardan geçimini sağlayan ve sofrasına ürün gelen tüm yurttaşlarımızın gözü aydın. Aklın, bilimin, sanayinin ve gelişimin yanında olduğumuz kadar toprağın, üretimin ve üreticinin de yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  
Öte yandan Bakanlar Kurulu kararıyla ‘büyük ova’ ilan edilen Alpu Ovası üzerine kurulması planlanan URAYSİM projesi, yaklaşık 10 yıldan fazla kent gündemini meşgul ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin öncülüğünde devam eden URAYSİM projesi, geçtiğimiz mayıs ayında 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamına alınarak tüzel kişilik kazanmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.