Ne diyorsun Hatipoğlu’na?

Soner Uçak yazdı...

Ne diyorsun Hatipoğlu’na?
01 Ağustos 2023 Salı 01:51

Nebi Hatipoğlu’nun sözleri beklediğim üzere çok fazla ses getirdi. Şehir sınırlarını aşarak ülke geneline yayıldı. Tuhaf olan bir şey yok. İYİ Partili bir vekilin AK Parti ve MHP ile İttifak yapmakta herhangi bir mahzur görmemesi çok hızlı tüketilebilecek bir haber niteliği taşıyordu. Nitekim öyle oldu. Bu tüketimden niteliksel bir veri çıkmadı. Aksine her geçen dakika tartışmayı nihayete erdirecek yahut derinleştirecek bir yol yada yöntem bulmak daha da zorlaştı.  Çünkü, iştahlı bir şekilde kaşığımızı uzattığımız şey ana menü değildi. Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı konusuydu. Bence doyup sofradan kalktığımızda, çay önümüze konulduğunda sindirim başladığında konuşulacak olan konu AK Parti ve MHP ile ittifakın nasıl bu denli kolay bir şekilde genelde toplumun, özelde İYİ Parti tabanının önüne konabildiği olacak.

                                                                                                                                                       ***

Bu noktada Büyükerşen’in katıldığı televizyon programında Hatipoğlu’nu aslında bu başlık altında zorlamalıydı.

CHP’de değişim naraları atılırken asıl değişen İYİ Parti mi oluyor?  Veya Hatipoğlu’nun da belirttiği üzere “biz sağ partiyiz sağ partilerle iş birliği yapmalıyız” denilerek öze mi dönülüyor? Yahut iktidarı değiştiremediysen sen değişeceksin düsturu ile mi hareket edilecek bundan sonra? Yahut değişmek yerine tarafını değiştirmek mi?

Gibi soruların Hatipoğlu ve onun şahsında İYİ Parti’ye sorulma vakti geldi de geçiyor.

                                                                                                                                                                                                     ***

 Bir takım tutmaktan çok, kazanan takıma bahis oynayanların bildiği üzere, kendi takımın kaybetse bile oynadığın kuponun tutması üzüntüyü hafifletiyor hatta bir sevinç vesilesi olabiliyor.

Takımım kaybedebilir ama ben kazanırım. Siyasete kazanç ya da kayıp penceresinden bakmak elbette doğal. Fakat,  kazanmanın bu denli başat rol oynaması mücadeleyi anlamsız, fikirleri geçersiz kıldığı da bir gerçek. Siyaseti kazanmak için yapanların uzun süredir unuttuğu bir şey varsa; nicedir toplum olarak kaybediyoruz.

                                                                                                                                                                                                      ****

Unutmadan, “Sokakta oyna kaldırımda destekleyeyim” diyenlerin şehrinde yaşayanların en azından formayı bu kadar çabuk sırtından çıkarmamak gibi sorumluluğu bulunmaktadır.

                                                                                                                                                                                                  ****

Genel olarak baktığımızda; Evet, Nebi Hatipoğlu sonradan dahil olduğu siyasette dikkat çeken bir aktör oldu. Ancak, siyasette sahnesinde dublör kullanılmadığı gibi, kötü senaryoların iyi aktörleri bile tükettiğini unutmamak da fayda var diye düşünüyorum.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.