Yerli ürün çıkınca fiyatı yarı yarıya düştü

Sonbahar mevsiminde Şili'den gelen ve kilogram fiyatı 800 liraya kadar yükselen yeşil eriğin kilogram fiyatı, yerli üretimin başlaması ile birlikte yarı yarıya düşerek 400 liraya satılmaya başlandı.

Yerli ürün çıkınca fiyatı yarı yarıya düştü
02 Mart 2021 Salı 13:06

Geçtiğimiz yıl ekim ayında "3 erik 40, kilosu 800 liraya satılıyor” başlıklı haberle Türkiye’de gündemde oturan ithal eriklerin kilogram fiyatı, Mersin'de üretilen yerli mahsulün çıkmasıyla beraber 400 liraya düşerken, yaz aylarına doğru 4-5 liraya kadar inmesi bekleniyor. Eskişehir’de sonbaharda başlayarak kış boyunca fiyatı çeyrek altınla yarışan eriğin fiyatı yüzde yüz oranında düştü. Yurtdışından gelen ve özellikle hamile kadınlar tarafından en çok tercih edilen eriğin yüksek fiyatı ülkede gündem oluştururken görenleri şaşırtmıştı.
Mersin’de yetiştirilen yerli ürünün pazara inmesi ile aylardır çeyrek altın fiyatında satılan yeşil eriğin kilogram fiyatında yüzde yüz oranında düştü. Mart sonuna kadar kilosu 15 liraya kadar düşmesi beklenen eriğin yaz aylarında ise 4-5 lira satılabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.