Yeni bir doğalgaz krizi mi?

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Enerji Bakanlığı'nın geçen hafta birçok şirkete bir yazı gönderdiğini ve kullandıkları doğalgazın yüzde 40’ını düşürmelerini istediğini yazdı.

Yeni bir doğalgaz krizi mi?
24 Mart 2022 Perşembe 13:00

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, doğalgazda yeni bir krizin kapıda olduğunu yazdı.

"Enerji Bakanlığı geçtiğimiz hafta birçok şirkete bir yazı gönderdi ve kullandıkları doğalgazın yüzde 40’ını düşürmelerini istedi" diyen Alçı, "Evet, yanlış okumadınız... Türk şirketlerinden harcadıkları doğalgaz miktarını yüzde 40 oranında azaltmaları istendi" ifadesini kullandı.

Yazısına "Bunun anlamı çok açık" sözleriyle devam eden Alçı, şöyle devam etti:

"Türkiye için bu asla kabul edilemez bir manzara.

Daha az imalat demek işsizlik rakamlarının katlanarak artması demektir.

Ocak başında buna benzer bir sorun yaşanmış, sebebi olarak İran’daki ulusal gaz şirketinden kaynaklı bir arıza gösterilmişti ancak şimdi neden tekrar doğalgaz kısıntısına gidiliyor?

Gaz depoları mı boş? Sevkiyatta teknik bir sorun mu var?

Bu konuda Enerji Bakanlığımız bir açıklama yapmalı.

***

Hiç lafı dolandırmadan söyleyeyim: Bu yüzde 40 doğalgaz kısıntısı dayatılırsa sanayiciler batarlar. Üreticiler iflas ederler. İmalatçılar biterler."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.