Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında önemli gelişme

13 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Kaza kırımla ilgili üniversitelerde görevli 9 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında önemli gelişme
24 Mart 2022 Perşembe 13:24

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesindeki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesi 13 yıl sonra aralanıyor. Haberde yer alan bilgilere göre Sır perdesi halen aralanamayan kazanın, tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için 4 savcı görevlendirdi. Ayrıca teknik üniversitelerde görevli 9 kişiden oluşturulan karma bilirkişi heyeti de kaza kırımıyla ilgili nihai bir rapor hazırlamak üzere görevlendirildi. Dosyanın bir örneği de bilirkişi kuruluna teslim edildi.

Helikopterin ‘kaza kırım sonucu mu, yoksa bir dış müdahale sonucu mu?’ düşürülüp düşürülmediğinin tespit edilmesi için deliller tek tek titizlikle incelemeye alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili FETÖ'cü savcı ve polislerin kendi aralarında geçen ByLock yazışmaları da ayrıca incelemeye alındı.

.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.