Yasaklara bir tepki de CHP’li Çakırözer’den: “Hoşgörünün merkezi Eskişehir’imiz yasaklar şehri yapılamaz”

Eskişehir’de bir hafta içinde art arda gelen yasak kararları ve engellemeler tepkilere neden oldu. Eskişehir’de yapılması planlanan müzik festivali güvenlik gerekçesiyle yasaklanırken, Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak isteyen bir grup da engellendi.

Yasaklara bir tepki de CHP’li Çakırözer’den: “Hoşgörünün merkezi Eskişehir’imiz yasaklar şehri yapılamaz”
30 Mayıs 2022 Pazartesi 16:54

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yasakların özgürlüklere ve yaşam tarzına müdahale olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Çakırözer, yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: “Huzurun, hoşgörünün merkezi olan Eskişehir’imizde art arda getirilen yasaklar hepimiz için kaygı verici hale geldi. Daha geçtiğimiz aylarda zamları protesto etmek isteyen hemşerilerimize yasak getirdiler, yürütmediler. O gün zamları protesto etmek isteyen onlarca hemşerimize de soruşturma açıldı. Eskişehirliler Anayasal hak olan protesto hakkının kullandırılmamasına tepkilerini gösterirken üst üstte başka yasaklar getiriliyor. İki gün önce gençlerin müzik festivali yasaklandı. Hem de hiçbir somut gerekçe gösterilmeden. Yetmedi, şimdi de parkta yoga yapan yurttaşlarımız engelleniyor. Sadece Eskişehir’imizde değil Türkiye’nin dört bir yanında sanatçılara, gençlere, kadınlara, kültüre ve sanata getirilen bu yasaklar hepimizi derinden kaygılandırmakta. Yurttaşlarımızın özgürlüklerine, tercihlerine ve yaşam tarzına müdahale eden her türlü yasağın karşısındayız. Eskişehir’imizde tüm hemşehrilerimizin hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz” dedi.

Yasaklarla ilgili yaptığı çağrıda Çakırözer, “İktidar muhalefet demeden, valiliği, kaymakamlığı, belediyeleri, sivil toplumu hepimiz Türkiye’nin en yaşanılabilir, en güvenli şehirlerinden Eskişehir’imizdeki hoşgörü ortamını, insanlarımızın yaşam biçimine, tercihlerine, hak ve özgürlüklerine saygı ortamını birlikte korumalıyız. Yasakçı yaklaşımlara hep birlikte karşı durmalıyız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.