Nabi Avcı: "Sistematik bir dezenformasyona itibar edilmemeli, isteyen herkes isteği saatte yoga yapabilir..."

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı'nda konuştu. Avcı: "Burada isteyen herkes, istediği saatte yoga yapabilir" dedi.

Nabi Avcı: "Sistematik bir dezenformasyona itibar edilmemeli, isteyen herkes isteği saatte yoga yapabilir..."
30 Mayıs 2022 Pazartesi 16:58

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan kadınlara, park görevlilerince yapılan uyarı ile ilgili açıklama yaptı.

Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı’nda yaptığı açıklamada, konuşmasını siyasi kimliği ile değil Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Dede Korkut Parkı'nın, Eskişehir'in en özgür parkı olduğunu savunan Avcı, "Duvarı yok, fiziki mekan sınırlaması ve etkinlik sınırlaması yok. Burası her yaşta vatandaşımızın rahatça gelip, dinlenebildiği, spor yapabildiği bir alandır. Dolayısıyla bütün bu kamusal alanlar için geçerli olan kuralların bazıları burası içinde geçerlidir" dedi.

"SİSTEMATİK BİR DEZENFORMASYONA DÖNÜŞTÜ"

"Burada herkes istediği gibi, istediği zaman spor yapabilir" diyen Avcı, şunları söyledi: "Başkasını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinleyebilir, doğum gününü kutlayabilir. İsteyen herkes, istediği saatte yoga yapabilir. Her türlü etkinlik serbesttir. Herhangi bir yasak bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Sosyal medyada 'Eskişehir’de yoga yasaklandı' diyerek başlatılan, sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütülüyor."

“TOPLU ORGANİZASYONLARDA İZİN ALMALARI GEREKİYOR”

Kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve ticari işletmeler tarafından Dede Korkut Parkı’nda yapılacak her türlü organizasyonun önce Türk Dünyası Vakfı’na bildirilmesi gerektiğini anlatan Avcı, yapılan başvurularının kendileri tarafından Eskişehir Valiliğine iletildiğini aktardı. Avcı, “Burada sadece bireysel olarak değil, kurumsal olarak da her türlü faaliyet yürütülüyor, yürütülebilir. İster kamu kuruluşları olsun, ister sivil toplum kuruluşları olsun, ister ticari kuruluşlar olsun organize çalışmalar yapmak istedikleri takdirde diğer kamuya açık alanlarda olduğu gibi burada da kurallara uyması gerekiyor. Bize bilgi vermek, hatta izin almak zorundalar” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİ ETKİNLİKLERİNE İZİN VERMİYORUZ”

Nabi Avcı, bugüne kadar Dede Korkut Parkı’nda gerçekleşen etkinlikleri ise şöyle sıraladı: “Bugüne kadar Dede Korkut Parkı’nda özel bir işletme tarafından müzikli zumba gösterisi, Yeşilay’ın sağlıklı yaşam koşusu, LÖSEV’in sağlıklı yaşam yürüyüşü, İl Sağlık Müdürlüğünün depresyon temalı yürüyüş etkinliği ve uçurtma şenliği gerçekleştirilmiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik telafi eğitimleri gerçekleştirmiş. Yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 2019 yılında grenfitness etkinliği yapılmış” diye konuştu. Avcı, ayrıca Dede Korkut Parkı’nda siyasi parti faaliyetlerine, haksız rekabete yol açacak ticari faaliyetlere izin vermediklerine de vurgu yaptı.  

“BELEDİYENİN PARKLARINDA YASAK OLANLAR, BURADA YASAK DEĞİL”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Kent Park ve Sazova Bilim Parkı’ndaki uygulamaları da eleştiren Avcı, şunları kaydetti: “Yoga yapmak isteyen vatandaşlar, Dede Korkut Parkı’nı neden tercih ediyorlar? Çünkü Eskişehir’de, Dede Korkut Parkı dışında bu nitelikte yoga yapabilecekleri başka bir alan yok. Kent Park ve Sazova Bilim Parkı’nda yasak olan şeyler, burada serbest. Kent Park’ın girişinde bir duyuru var; Piknik yapmak yasak, kabuklu yemiş yemek yasak, bisikletle girmek yasak, evcil hayvan gezdirmek yasak. Bizim Dede Korkut ve Millet Bahçesi’nde evcil hayvan gezdirmek, piknik yapmak, kabuklu yemiş yemek, bisiklete binmek yasak değil. Belediye parklarında, çim üzerine örtü sermek yasak. Şimdi bu yogacı arkadaşlar için önemli… Yoga yapanlar yere bir yaygı yarmaları gerekiyor ama bu parklarda yaygı yarmaları yasak. Bugüne kadar yasaktı yarın değişecek diye ümit ediyorum. Bütün bu dezenformasyonun bir faydası da oldu. Büyükşehir Belediyesi, 6 Haziran’da parklarda sportif faaliyetler başlatıyor. Herhalde oralarda artık yoga yapanların mat koymalarına izin verilecek ki, oralarda da yoga yapılabilsin. O yasak, buranın değil oraların yasağıydı. Dede Korkut Parkı’nda ve Millet Bahçesi’nde rahatlıkla yaygılarınızı yayabilir, çimlerin üzerinde oturabilir, yoga yapabilirsiniz. Bunlar, burada yasak değil. Bunların yasak olduğu yerler farklı.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.