YANILIYORSUNUZ İYİ OLDUĞUNUZ İÇİN KAYBETMEDİNİZ

Soner Uçak yazdı...

YANILIYORSUNUZ İYİ OLDUĞUNUZ İÇİN KAYBETMEDİNİZ
02 Ocak 2020 Perşembe 10:33

Yeni gelen yıldan biraz daha umut beklemek, geçen yıldan beklentileri çok fazla karşılanmamış küskünlere iyi gelir genellikle.

Ve bu dermanı sömürebilecekleri an gelmiş çatmıştır.

Umut fakirin ekmeği ye Memet ye.

Geçen yıl ki uğradıkları haksızlıklara, okkalı küfürler savurur, yeni yıla gözdağı verirler bir yerde.

Pek çoğu ne kaybettiyse iyiliğinden kaybetmiştir!

10’dan geriye doğru sayarken, akıllarından yeni yıl için biraz daha kötüye meyil etme fikri geçiş töreni düzenlemekte.

Oysaki “iyi” olduğu için kaybettiklerine inananların pek çoğu 2019’a haksızlık yaparken, 2020 için çok iyi bir rota da çizmemektedirler kendilerine.

İyi olduğu için, daha doğrusu salt iyi olduğu için kaybeden yok.

Hatta kaybetme mevzusunda en son katkıyı iyilik sunar.

Özgüveni çok bilmişlikle karıştıranlar, cesareti aptallık ile bir tutanlar, yahut bağırma çağırma zannedenler, sevmenin aynı zamanda dönüştürebilme yeteneği olduğunu kavrayamayanlar, ülkenin pek çok kesimine ulaşan sorunlardan kendi payına fazla düştüğünü zannedenler ve daha pek çok kaybedenler kulübü üyesi, bütün sorumlulukları ellerindeki en değerli olan şeye “iyiliklerine” yıkarak, bir daha iyi olmamaya yemin ederek girdi, büyük ihtimal 2020’ye…

“Oğlum var ya başımıza ne geliyorsa şu iyiliğimiz yüzünden geldi” diyen dostlar, “biz çok iyiyiz bey bu yüzden bütün bunlar oluyor” diyen Fatma abla. Siyaseten iyi olmak yetmez, aynı zamanda gaddar olmalısın diye bir altına nasihat eden  siyaset erbabı….

Hepsi ama hepsi daha kötü olmak için teşriki mesai harcarken, sorunların çözümünün daha iyi olmak ve çevreyi daha iyi olmaya zorlamaktan geçtiğinin farkına dahi varamıyor.

İyi nedir gibisinden derin bir tartışmaya girmeyeceğim.

Aklınıza ilk gelenler kabulümdür.

Dayanışma ruhu, doğruda durma azmi, sevgi üretimi, aklı ön plana çıkarma, en basiti samimi bir tokalaşmayı kapsayan devasa bir kavramdan söz ediyoruz.

“Başımıza ne geldiyse kötülerden geldi” de demeyeceğim.

Ancak bu kadar çok kendi iyiliğine ah vah etmektense, karşıdakinin kötülüğüne iki laf etmeyi, edebilmeyi daha iyi bir yol olarak tavsiye ediyorum.

“İyiler mutlaka kazanır” gibi bir sloganla karşınıza çıkmak niyetinde de değilim üstelik.

Ancak, birileri iyi olmak zorunda.

Bu zorunluluğun farkında olacağınız iyi bir yıl dilerim hepinize…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.