GAR SÜRGÜNÜ ARAP SAÇINA DÖNDÜ

Eskişehir Tren Garı’nda yaşanan sürgünlerle ilgili Demiryol İş Sendikası Başkanı Ramazan Uysal yeni açıklamalarda bulundu.

GAR SÜRGÜNÜ ARAP SAÇINA DÖNDÜ
02 Ocak 2020 Perşembe 10:57

CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in bir milletvekili danışmanının TCDD çalışanları sürdürdüğü iddiası ardından sular durulmuyor. Demiryol İş Sendikası Başkanı Ramazan Uysal, sürgün olayları doğru değil demediklerini ancak yanlış bilgiler ile olayın manipüle edildiğini söyledi. Uysal ayrıca kurum müfettişlerinin hatalı rapor düzenlendiği için olayların üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti. Usulsüz servis ihalesi yapıldığını da iddia eden Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

Son günlerde basına yansıyan Eskişehir Gar’da meydana gelen Sürgün olaylarına doğru değil demiyoruz, yanlış bilgilerle manipüle edilerek konu mecrasından uzaklaştırılmak istenmektedir.

Sayın Gaye Usluer Hanım'ın belirtmiş olduğu gibi bu konu en kısa sürede yargıya intikal etmesi gerekir. Sürgün edilerek haksızlığa uğrayan ve hak etmediği cezayı alan çalışanlar var. Çalışanlar toplum nezdinde ve tanıdık çevrelerine karşı mahçup ediliyor, kamuoyunda da yanlış intiba bırakıyor.

Bu olayda asıl eksikliklerden biri kurum müfettişlerinin hassasiyet göstermeyip hatalı rapor düzenlemeleridir. Bu rapor düzenlenirken yolcu hizmetleri müdürü A Ö’ı korumak için olayın üzeri kapatılmaya çalışılmıştır.

Burada usulsüz servis ihalesi vardır, burada Kişisel verileri Koruma Kanunu’na aykırı bir şekilde bayan personeli sürekli kamera takibi ile taciz etmek vardır, burada işten kaynaklanan sıkıntılardan dolayı bahane üretilip çalışana ifade ve soruşturma açılmaktadır.

Yine bayan personeli işe gelirken servise almayarak ayrımcılık ve mobing uygulaması vardır. Burada taşeron çalışanlarını, makamını kullanarak usulsüz işlemlerle suça zorlama, kişisel çıkar ve menfaat sağlama, kamuyu zarara uğratma söz konusudur. Farklı zamanlarda farklı şekilde istisna yaşanan olaylardan dolayı, asıl mağdur olan ekmeği için çalışan emekçiler göz ardı edilmemelidir. Yıllarca müdürden çektiği çile yetmezmiş gibi ayrıca masum ve haklıyken suçlu ve mağdur duruma düşürülmesi adaleti sağlamaz.

Bazı kişilerden güç alarak kendi hatalarını başkasına yüklemek isteyen bu arada siyasileri kandırma çabalarına girerek bu olaylara sebep olanlara karşı daha hassasiyetle hareket edilmelidir. Biraz Sağduyu….

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.