UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN ANILDI

24 Ocak 1993’te suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001’de terör saldırısı ile şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.

24 Ocak 2019 Perşembe 14:51

Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim –İş Sendikası ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu ve Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümleri dolayısıyla Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenledi. Vilayet Meydanı'ndaki anma programına çok sayıda siyasi parti ve STL temsilcileri katıldı.  Atatürk Anıtı'na çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, anma programında yaptığı konuşmasında, Mumcu ve Okkan'ın karanlık güçler tarafından katledilmesini nefretle kınadıklarını söyleyerek, “26 yıl önce yitirdiğimiz Uğur Mumcu ve yine 16 yıl önce yitirdiğimiz Gaffar Okkan'ı özlemle anıyoruz. Yaşamlarının en güzel döneminde kahpece pusuya düşürülerek öldürülen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın karanlık güçler tarafından katledilmesini nefretle kınıyoruz" dedi.

Kerman açıklamasında şu ifadelerini kullandı: “Uğur Mumcu Atatürk ilke ve devrimlerini, laik cumhuriyetimizin savunucusuydu. Dini çıkarları için kullananların amaçlarını çok iyi bilirdi. Uğur Mumcu laikti. Türkiye Cumhuriyetini bölüp parçalamak isteyenleri ve ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlerle yılmadan savaştı. Bu nedenle laik cumhuriyetimizi onun bedeninde kundaklamak istediler.  Uğur Mumcu tam bağımsızlıktan yanaydı. Devrimciydi. Atatürk gibi Türkiye’nin bağımsızlığını her zaman inançla  savundu.  Uğur Mumcu antiemperyalisti. Çıkar çevrelerinin baş düşmanı, emekçilerin ve ezilenlerin yılmaz savunucusuydu. Demokrasi ve insan hakları için  tüm yaşamı boyunca savaştı. Her koşulda cumhuriyetten ve demokrasiden yana  tavır koydu.  Yaşadığımız günlerdeki gelişmeler yazdığı konularda ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.