UĞUR MUMCU BOMBALANAN OTOMOBİLİNİN SERGİLENDİĞİ PARKTA ANILDI

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 26'ıncı yılında Eskişehir'de, bombalanan otomobilinin de sergilendiği kendi adını taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

24 Ocak 2019 Perşembe 15:08

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 26'ıncı yılında Eskişehir'de, bombalanan otomobilinin de sergilendiği kendi adını taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşunun ardından törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “26 yıl çok çabuk geçti ama 26 yıldır katilleri bulunamayan, davası sonuçlanmayan bir suikastı takip ediyoruz. Bu araç bu suikastın sonucu alınıncaya kadar burada duracak” dedi. 26 yıl geçmesine karşın katillerin bulunamadığını, devletin sınıfta kaldığını söyleyen Başkan Kurt, “Uğur Mumcu’nun yaşamı terörle, antidemokratik mücadele içinde geçmiş bir aydın, bir bilirkişi ve usta gazeteci teröre kurban gitti. Devletimiz bu katilleri yakalamakta sınıfta kaldı. 26 yıl sonra bizler Eskişehir’de Uğur Mumcu anıtının önünde Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyoruz, katillerini de kınıyoruz. Tam bağımsız Türkiye oluşmadığı sürece bu tür suikastlar sürekli olacaktır. Nitekim aynı gün Gaffar Okkan’a da suikast yapıldı. Terörü her alanda lanetlememiz, teröre karşı durmalıyız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın çok iyi dostu olduğunu söyledi. Büyükerşen, “Uğur Mumcu burada derslere girerdi. Eskişehir’i sanki kendi memleketi gibi severdi” dedi. Başkan Büyükerşen, bombalanan otomobilinin cinayet faillerinin bulunması durumunda da sergilenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu bir ibret vesikasıdır. Bu araç suçlular bulunsa da burada kalmalı. Suçluların resmini buradaki tabelaya asmalı” şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ise,  Uğur Mumcu’nu n önemli bir aydın olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi yapıldı. Anma törenine katılanlar Uğur Mumcu'nun otomobilinin önüne kırmızı karanfiller bırakarak, beyaz güvercin uçurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.