Türkiye’nin en büyük “Yara Bakım Kliniği”nde geniş kapsamlı yara bakım kursu

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu (DAİÇG) ve Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Uygulamalı Yara Bakım Kursu’ Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Kampüsü’nde yapıldı.

Türkiye’nin en büyük “Yara Bakım Kliniği”nde geniş kapsamlı yara bakım kursu
28 Kasım 2017 Salı 12:38


Açılış törenine Yunus Emre Devlet Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, Yara Bakım Ünitesi Koordinatörü Uzm. Dr. Nevil Aykın, hastane yöneticileri ve ülkenin önde gelen bilim adamları, hava uzay hekimleri ve yurdun çeşitli illerinden gelen kursiyerler katıldı.
Uzm. Dr. Karagülle, yaptığı açılış konuşmasında, Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan “Yara Bakım Kliniği”nin Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın sayılı kliniklerinden olduğunu belirtti. Dr. Karagülle, "Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Aykın’ın koordinatörlüğünde dahiliye, plastik cerrahi ve kvc uzmanlarının yanı sıra son derece profesyonel çalışan sağlık personelleri görev yapıyorlar. Organizasyonda emeği geçen başta Uzm. Dr. Nevil Aykın ve ekibine, KLİMİK’e, değerli panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Yara Bakım Ünitesi Koordinatörü Uzm. Dr. Aykın ise, “Günümüzde; yaşam süresinin uzaması ve genetik unsurlar nedeniyle demans, alzheimer, diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi sorunlara sahip hasta sayısının giderek yükseldiği görülmektedir. Bu hastalıklar nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen hastalarda açılan yatak yaraları, tedavi edilmediği takdirde genel sağlık durumunu olumsuz etkileyerek hastanın kaybına neden olabilecek sonuçları doğurabilmektedir. Ayrıca diyabetin neden olduğu yan etkilere bağlı olarak ayakta açılan yaralar da tedavi edilmediği takdirde kişilerin uzuvlarını kaybetmelerine neden olmakta, bireylerin ve aile yakınlarının hayat kalitelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu gibi olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için erken dönemde teşhis yara tedavisini oldukça olumlu etkilemekte, uzuv ve hayatı tehdit eden durumların oluşmasını engellemektedir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.