TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN ŞEKER-İŞ SENDİKASINA DESTEK

Satılması gündemde olan şeker fabrikasının satılmasına karşı çıkan Şeker-İş Sendikasının Hamamyolu’nda başlattığı imza kampanyasına destek giderek artıyor. Bu kapsamda Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği imza standını ziyaret ederek yapılan imza kampanyasına destek verdi.

TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN ŞEKER-İŞ SENDİKASINA DESTEK
05 Mart 2018 Pazartesi 11:56

İl Temsilcisi Haydar Urfalı başkanlığındaki Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve üyelerinden oluşan heyet imza kampanyasına katıldılar. Burada açıklamalarda bulunan

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı “Şeker ülkemiz stratejik öneme sahip bir üründür. Bu ürün çiftçimizin ve işçimizin alınteri ve emeğiyle üretilmektedir. Bu açıdan bakıldığında Şeker %100 Yerli  %100 Millidir. Bu ürünün üretilmediği durumda yerine kullanılacak olan ise Nişasta Bazlı Şekerdir. Bu ise insan sağlığına tamamen zararlıdır. Bunun getirilmeye çalışılması kapitalizmin doymak bilmeyen ve emperyalizmin insanları köleleştirmek isteyen vahşi hırsından başka bir şey değildir.Ülkemizin feda edilecek bir tek ferdi bile yoktur. Bu nedenle hükümeti aldığı bu karardan geri dönmeye davet ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak şeker fabrikalarımızın satılmasına ilerleyen zamanlarda olacağı gibi kapatılmasına karşıyız.” dedi.

Şeker-İş Eskişehir Şube başkanı Hamit Dokuzlar ise yaptığı açıklama da “Öncelikle verdiğiniz desteğe sendikamız adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçimizin emeğiyle ürettiği şekerpancarının fabrikalarımızda işçilerimizin alınteri dökerek işlenmesiyle elde edilen şeker yerine getirilmeye çalışılan nişasta bazlı şeker ile kıyas dahi edilemez. Şekerin yerine getirilmeye çalışılan NBŞ sağlığın düşmanıdır.”dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.