18 yaşın altının çocuk kabul sayıldığı ülkemizde 12 yaş sınırını kabul etmiyoruz

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

18 yaşın altının çocuk kabul sayıldığı ülkemizde 12 yaş sınırını kabul etmiyoruz
05 Mart 2018 Pazartesi 13:02

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu adına Zeliha Aziret tarafından yapılan açıklamada, toplumların ekonomik, kültürel ve sosyal olarak gelişiminde kadınların yerinin önemli olduğuna değindi. “Ancak, ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturmalarına rağmen halen pek çok kadın, aile içinde, sosyal ve çalışma hayatlarında erkeklerden daha geri planda durmak ve en doğal haklarını elde edebilmek için mücadele vermek zorunda kalmaktadır.” diyen Aziret,  şöyle devam etti: “Evlendirilmek için aileleri tarafından eğitimlerine son verdirilmekte, her türlü şiddete ve cinsel istismara uğramakta,  cinayete kurban edilmekte ve iş yerlerinde mobbinge uğramaktadır. Bu durum ülkemizin kanayan yarasıdır.

Ülkemizde, 2010 yılında 180, 2016 yışında 328, 2017 yılında ise 409 kadın; eşleri, akrabaları ve ya erkek arkadaşları tarafından katledilmiştir. Sebebi ne olursa olsun, son 10 yılda hızla artan kadın cinayetlerinde, yargı bağımsızlığıa olan inancımızla birlikte, bu vahşetlerin önlenmesi için her daim sürece dahil olacağız.

Yasalar önünde 18 yaşından küçük her bireyin çocuk kabul edildiği ülkemizde, çocuk tacizcilerine verilecek cezalarda 12 yaş sınırı gibi bir uygulamayı kabul etmeyeceğiz ve çocuğa karşı yapılan her türlü cinsel istismar olayında ‘Çocuğun yaşı ne olursa olsun’ suçlulara en ağır cezaların verilmesinin takipçisi olacağız. Bu ülkenin kadınları olarak bizler hayatın her alanında varız ve var olmaya devam edeceğiz. İsteklerimiz ve kaygılarımız sadece çalışma hayatı ile sınırlı değil. Kadın üzerinden rant elde etmek isteyen, yasaklar ve kurallar koymaya çalışan her türlü gerici ve baskıcı zihniyetin karşısında olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.