Semih ve Esra Özakça’dan KHK mağduru Eskişehirli akademisyenlerle dayanışma

KHK mağduru Eskişehirli akademisyenlerin kurduğu müzik grubunun önceki gün Eskişhir’de düzenledeği ‘Barışa Ezgiler’ dayanışma konserine katılan CHP’li Çakırözer, KHK mağduru öğretmen ve akademisyenlerin bir an önce mesleklerine dönmesi gerektiğini belirtti.

Semih ve Esra Özakça’dan KHK mağduru Eskişehirli akademisyenlerle dayanışma
05 Mart 2018 Pazartesi 13:22

OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerinden ihraç edilen Eskişehirli akademisyenlerin düzenlediği Barışa Ezgiler müzik konserine katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “ Eğitim ve bilim emekçilerimiz bir an önce çok sevdikleri mesleklerine ve öğrencileri dönmelidir. Bu yönde verdikleri hukuk mücadelesini kazanacaklarına inanıyorum” dedi.

KHK mağduru Eskişehirli akademisyenlerin kurduğu müzik grubu önceki gün Eskişehir’de dayanışma konseri düzenledi.  Konsere Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 324 gün açık grevi yapan, tutuklu kalan öğretmen Semih Özakça ile eşi öğretmen Esra Özakça da katıldı.

CHP’li Çakırözer yaptığı konuşmasında, Semih Özakça, eşi Esra Özakça, Nuriye Gülmen ve diğer KHK mağduru öğretmen ve akademisyenlerin mesleklerine dönmesi gerektiğini belirtti.

HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANACAKLAR

Öğretmenler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in mesleklerine geri dönme mücadelelerinin KHK mağdurlarının sesi olduğunu belirten Çakırözer, “ Onların onurlu mücadelesi haksız, hukuksuz mesleklerinden ihraç edilen tüm akademisyen ve öğretmenlerin sesi, direnişi oldu. Bu mücadelede aylarca tutuklu kalan Semih’i ve eşi Esra’yı bugün Eskişehirli KHK mağduru akademisyenlerin yanında özgür görmek hepimizi duygulandırdı. Ama yetmez. Hem Semih, hem Esra, hem mücadele arkadaşları Nuriye ve tüm diğer KHK mağduru eğitim emekçileri çok sevdikleri mesleklerine ve öğrencilerine bir an önce geri dönmelidir. Bizler onların mesleklerine geri dönebilmek için başlattıkları hukuk mücadelesini kazanacaklarına yürekten inanıyoruz” dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİ OLMALIYIZ

OHAL döneminde yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle binlerce mağduriyet yaşandığını belirten Çakırözer, “ Hep birlikte Türkiye’yi huzur içinde, güven içinde, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız demokrasi ve özgürlükler ülkesi yapmalıyız. OHAL bitmeli. Tam bir demokrasi ve hukuk devleti olmalıyız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.