TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HEYETİ ESKİŞEHİR’DE

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Heyet, Ankara’dan gelerek Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santral proje sahasını gezdi. Proje kapsamında kül ve cüruf depolanacak Beyazaltın ve Kozlubel mahallelerinin arasında yer alan lületaşı ocaklarının ve ağaçlandırma sahalarının bulunduğu alanda da incelemelerde bulundu.

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HEYETİ ESKİŞEHİR’DE
22 Mart 2018 Perşembe 14:04

     Elektrik, çevre,ziraat, makine, jeoloji, , kimya, maden, meteoroloji ve malzeme mühendisleri ile hukuk müşavirlerinden oluşan heyet, Eskişehir’in büyük bir çevre tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, Alpu Ovası’nın verimli topraklarında Kömürlü Termik Santrali Projesi’nin resmen bir ihanet olduğunu belirttiler.

     Alpu Ovası’nda yapılacak termik santral proje sahasının çevresinde bulunan mahallelerin yanı sıra şehir merkezine de yakınlığına dikkat çeken TMMOB üyeleri, hava, su ve toprak kirliliğinin Eskişehir halkının hayatını tehdit edeceğini ifade ettiler. TMMOB temsilcileri ile görüşen yerel halk, Kömürlü Termik Santral Projesi’nin kendilerini çok endişelendirdiğini, hem sağlıklarının hem de tarımsal alanlarının yok edilmesini istemediklerini dile getirdiler.

     Heyet, Eskişehir TMMOB İKK’da odaların Eskişehir başkanları ve temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyede heyeti başkan vekili Aydın Ünlüce karşıladı. Ünlüce yaptığı konuşmada:

Eskişehir’e yapılması planlanan Termik Santral Projesi’ni halkımızla birlikte istemediğimizi, Eskişehir’in yararına bir proje olmadığını her ortamda dile getiriyoruz. Tarımsal sit alanlarımızı yok edecek, insanımızı, havamızı, suyumuzu zehirleyecek, şehrimizin her anlamda zararına olacak böylesi bir projenin yapılmaması için her kesimle ortak akıl yürütüyoruz. TMMOB Genel Başkanı başta olmak üzere yürütme kuruluna, tüm odaların genel başkanlarına, hukuk müşavirliklerine biz Eskişehirlilerin yanında olmalarından dolayı, Başkanımız Yılmaz Büyükerşen adına teşekkür ediyorum” dedi.

  Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri hukukçuları ve bürokratları ile bir araya gelen TMMOB Ankara heyeti bilgilendirmelerde bulundu.

     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantıda TMMOB heyeti, “Eskişehir halkının ciddi duruşu bizleri etkiledi. Bizler de üzerimize düşen toplumsal çalışmaları yerine getiriyoruz. Eskişehir’de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerin duyarlılığı bizlere güç vermektedir. Bu sürecin toplumsal ayağı da en az hukuki boyutu kadar önemlidir. Halkımız doğru şekilde bilgilendirilmeli, proje ile ilgili karar süreçlerinde Eskişehir halkının katılımı sağlanmalı, demokratik ve şeffaf süreçler izlenmelidir. Proje ile ilgili her türlü hukuki süreçlerin içerisinde yer alacağız ve proje ile ilgili teknik rapor hazırlayıp en kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.