Tren Garı tadilata giriyor

Eskişehir Tren Garı birkaç bölgede birden tadilata gireceği açıklandı.

Tren Garı tadilata giriyor
02 Ekim 2018 Salı 15:20

TCDD Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer yaptığı açıklamada önümüzdeki bir ay içerisinde bu çalışmaların başlayacağını belirterek, “Hizmet binaları olduğu gibi konteynerlar taşınmak sureti ile yolcu faaliyetlerinin bir kısmı alt geçitte yine bu işlemlerini sürdürmek üzere gişeler ve bekleme salonları gibi faaliyetlerin hepsi mevcut peronların bulunduğu alt geçite taşınacak. “ dedi.

Bu tadilat çalışmasının yaklaşık iki yıla yakın süre devam edecek olan büyük garın restorasyon projesinin adımı olarak tanımlayan Özer şunları dile getirdi: “Yine bir de Tepebaşı belediyesi ile ilgili bir konu var. Bu ay içerisinde gar binasının mevcut kullandığımız alt geçidin Tepebaşı Bölgesi’ne bağlantı yolunu açmış olacağız kurum olarak. Hem Tepebaşı hem de Odunpazarı Bölgesine iki yönlü olarak alt geçitten yolcu sirkülâsyonunu sağlamak üzereyiz. Bu amaçla biz çalışmalarımızı tamamladık. Bölgelerin asfalt eksikliği var, Başkan Bey’in haberi var durumdan. Kısmi bir tretuvar çalışması ile küçük bir alanda asfaltlama işlemi tamamlanırsa yolcularımız da bir sıkıntı yaşamadan hem garın önündeki, o bölgedeki otopark yoğunluğun büyük çoğunluğu o bölgeye aktarılmış olacak hem de Eskişehirliler içinde geçiş olanağı kazanılmış olacak. Espark’ın tam karşısındaki 222’nin yanındaki yolun da Kütahya tarafında çevre yoluna bir bağlantısı olacak ve yine Tepebaşı Belediye’sinin arkasındaki yolun da gara bağlantısı sağlanmış olacak. “ 

Özer tadilat sürecinde yolculara verilen hizmetin de aksamayacağını vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.