TOKİ mağdurlarının isyanı büyüyor

Eskişehir’de bir araya gelen TOKİ mağdurları, yaptıkları basın açıklamasıyla hükümete seslendi. Ulus Anıtı’nda toplanan vatandaşlar, Çözüm yoksa, oy da yok” diye haykırdı.

TOKİ mağdurlarının isyanı büyüyor
04 Şubat 2024 Pazar 20:26

Eskişehir’de Ulus Anıtı önünde bir araya gelen TOKİ mağduru vatandaşlar basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mağdur olan vatandaşlar katıldı. “Çözüm yoksa oy da yok” diye sloganlar atan vatandaşlar, “Cumhurbaşkanı’mızın söz verdiği ve elimizden alınan yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz” dedi.
“SABİT ÖDEME HAKKIMIZI GERİ İSTİYORUZ”
Toki mağdurları adına açıklama yapan Neslihan Aras şunları söyledi:
“Hiçbirimiz yalnız değiliz. Biz Eskişehir TOKİ mağdurları olarak hala haklarımızı arıyoruz. Sesimizi duyurabilmek adına her çareyi denesek de siyasiler kulaklarını bize karşı tıkamış durumda. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yazdığımız yüzlerce mektup bile Cumhurbaşkanına ulaşmayarak Cimer cevabı olarak bize geri döndü. Bu cevap malumun ilanı olan, aradan geçen 5 yıllık enflasyonun tarafımıza yansıtılacağı, KDV oranının yüzde 10 olacağı ve ödemelerin 180 ay MMA olacağının tebliğidir. Biz hibe değil Cumhurbaşkanı’mızın söz verdiği ve elimizden alınan yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz. Mamuca Toki mağdurları olarak ödemeler konusunda mağdur olmamızın yanında 2297 konut yapıldığı için 153 kişinin de ev sahibi olma hakları ellerinden alınmıştır. 153 eksik konutunda bir an önce tamamlanıp vaat edilen ödeme koşullarıyla hak sahiplerine verilmesi gerekmektedir. 
“KİM ELİMİZİ TUTAR, KİM OMUZ VERİRSE BİZ DE ONA DESTEK VERİRİZ”
Bu sıkıntılarımızın çözümü için mecliste önerge verildi ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Biz de haklarımız verilmezse sandıkta oy vermeyi reddediyoruz. Bunun göz ardı edilmemesi gerekli.  Eskişehir’de Mamuca Toki mağdurlarının haklı mücadelesinde yanımızda olmayan ve mahkeme süreciyle evlerin yapım süresini uzatan bu yüzden evlerin fiyatlarının yükselmesine sebep olan Odunpazarı Belediyesi ve yüzde 1 KDV'yi yüzde10’a çıkaran 0,49 faizle sabit ödemeyi elimizden alan iktidar başta olmak üzere mağduriyetimiz giderilmeden hiçbir siyasiye ve adaya oy yok. Bundan sonra sloganımız çözüm yoksa oy yok. Haklarımızı alana kadar yani verilen sözler tutulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Seçimlere kadar kim sesimizi duyar, kim elimizi tutar, kim omuz verirse biz de ona destek veririz. Bize sırt dönenlere sadece Mamuca hak sahipleri değil bizlerin eşi dostu, akrabası, yakın çevresi de sandıkta sırt dönecektir. 
“SEÇİMİ KAZANMAK İSTİYORLARSA BİZİMLE DE MASAYA OTURACAKLAR”
İBB Adayı Murat Kurum, Toki Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ve Toki yetkilileri ile İstanbul’da Tuzla Mağdurlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Demek ki İstanbul’u kazanmak bu kadar önemli ki seçilmek uğruna hepimizin hakkı olan yüzde 1 KDV Tuzla’ya verilmiş ayrıca ev fiyatları üzerinden yüzde 25 indirim yapılmıştır. Sabit ödeme hakkı verilmediği için temsilciler toplantıyı terk etmiştir. Bu mağduriyet sadece Tuzla’ya has değildir. O zaman Eskişehir’de de seçimi kazanmak istiyorlarsa bizimle de masaya oturacaklar. Tekrarlıyoruz çözüm yoksa oy yok.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.