Ayşe Ünlüce, Alanyurtlularla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Afyonkarahisar Alanyurtlular Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette mevcut Odunpazarı Belediye Başkanı ve adayı Kazım Kurt da katıldı.

Ayşe Ünlüce, Alanyurtlularla buluştu
05 Şubat 2024 Pazartesi 12:33

Afyonkarahisar Alanyurtlular Derneği Başkanı İbrahim Kartal'ın konuşması ile başlayan ziyarette, Kartal Alanyurt Derneği olarak Eskişehir'i kendi memleketleri olarak gördüklerini belirterek, Eskişehir'de yaklaşık 3000 Alanyurtlu'nun yaşadığını ifade etti. Kartal, son yıllarda köylerinin etrafında yapılan maden çalışmalarının iktidarın kazanç hırsı nedeniyle köylerini mahvetmeye başladığını dile getirdi. Başkan Kartal, belediyeden tek taleplerinin köylerine bir yol yapılması olduğunu belirtti. Ayrıca, farklı isteklerinin de bulunduğunu ancak bunları Ayşe Başkanı'na kutlama ziyaretlerinde ileteceklerini ifade etti.

“Bu şehir, bu üç başkanın hediyesidir.”

Ayşe Ünlüce ise şu açıklamalarda bulundu: "Sizlerin ne kadar Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı olduğunu biliyorum. Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, ben inanıyorum ki cumhuriyet kadını bir belediye başkanı Eskişehir’e yakışacak. Öncelikle Alanyurt yoluyla başlamak istiyorum.       4 buçuk kilometre yapılamayacak iş değil, ama hem pandemi hem deprem nedeniyle programımız o kadar çok değişti ki, sosyal yardıma öncelik vermek zorunda kaldık ama benim buradan size sözüm olsun, o yolu yapacağım. Asgari ücret karşılaştırılıyor ya, hani Avrupa'yla? Avrupa'da yaşayan insanların %10 asgari ücretle çalışıyorken, Türkiye’de yaşayan vatandaşımızın %50 asgari ücret alıyor. Emekli maaşları ortada, 10 bin TL.  Biz yerelde 25 yıldır Yılmaz Hocamla bir dönüşüm yaşadık, bu şehre bir hayat kültürü kazandırdık. Birlikte huzur içinde yaşama kültürü. Kazım başkan, Odunpazarı'nda halkçı belediyeciliğin nasıl olacağını öğretti. Ahmet başkanımız da 20 senedir bu şehirde, 'Hayat Tepebaşı'nda güzel' diyerek Tepebaşı'nı hediye etti. Bu şehir, bu üç başkanın hediyesidir. Bu şehre sahip çıkalım, AKP hükümetine sandıkta cevap verelim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.