Ticaret ve Şirket Davaları Hukuki Destek

Ticaret ve şirket davaları, bir şirketin kurulmasıyla başlayan ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan dava türleridir. Bu davalar Türk Ticaret Kanunu ve Ticaret ve Şirketler Hukuku kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Bu davalarda amaç şirket ve kişi ya da şirket ve şirket arasında bulunan anlaşmazlıkları çözmek ya da sonuçlandırmaktır.

Ticaret ve Şirket Davaları Hukuki Destek
15 Mart 2021 Pazartesi 12:15

Ticaret ve Şirketler Hukuku

Ticaret ve şirketler hukuku, ticaret ve şirket davalarının temelini oluşturan hukuk türüdür. Bu hukuk, hukukun ticaret ve ticaret işleri ile ilgili mevzuatları kapsayan alt daldır. Temel amacı bireyler arasındaki ticari işlemleri düzenlemek ve hakları korumaktır.

Bu hukuk içerisinde bulunan tüm hükümler Ticaret Kanunu’nda bir araya getirilmiştir. Genel olarak tacir, ticari işletme, ticaret sicili, ticari işletme, ticaret unvanı, haksız rekabet, cari hesap, ticari işler tellallığı, ticaret ortaklıkları hakkında düzenlemeler yapılmıştır. Böylece ticaret içerisinde oluşabilecek haksızlıklar önlenmektedir.

Ticaret ve Şirket Davaları Hukuki Danışmanlık

Avukatlık bürosunda ticaret ve şirket davaları için sunulan hukuki danışmanlık hizmetleri şunlardır;

·       Her türlü ticari sözleşmenin hazırlanması, tadil edilmesi, müzakere edilmesi, incelenmesi ve nihai hale getirilmesi sağlanır.

·       Sermaye artırımı, iç yönerge çıkarılması, unvan değişiklikleri, ana sözleşme hazırlama, müdür atanması, temsil yetkililerinin belirlenmesi, yönetim kurulu ve genel kurul toplantıları gibi olağan şirket işlemleri yapılır.

·       Şirket oluşumlarının sona erdirilmesi, iflas, iflasın ertelenmesi, tasfiye, teknik iflas gibi şirket sonlandırılması konularında hukuki danışmanlık sunulmaktadır.

Ticaret ve Şirketler Hukuku Dava Türleri

Ticaret ve Şirketler Hukuku denildiği zaman kişilerin ya da şirketlerin genellikle karşılaştığı ve desteğe ihtiyaç duyduğu dava türleri bulunmaktadır. Kişilerin genel olarak karşılaştığı Ticaret davaları;

·       Haksız rekabet davaları,

·       Ortaklıktan çıkma davaları,

·       Vergi hukukundan doğan davalar,

·       Şirketin alacak davaları,

·       Ticaret unvanının korunması davaları,

·       İflas ve iflası erteleme davaları olmaktadır.

İletişim; Ticaret ve şirketler hukukunda davalar ve davaların çözümleri hakkında danışmanlık ve destek için iletişim numaralarından ulaşarak Ticaret ve Şirketler Hukuku davalarınız için acil avukat talebinde bulunabilir, gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.