ERGENLİK DÖNEMİNDE PSİKOLOJİ

Ergenlik 11 yaş ile başlayan ve hem fiziksel hem de duygusal olarak değişiklerin kendini belli ettiği evrelerden birisidir. Bu süreçte çocuklar psikolojik olarak kendilerini farklı duygusal durumlarda bulabilmektedir. Örnek olarak bir çocuk, ergenlik döneminde yeteneklerini iyice kavramaya başladığı sırada bir diğer yandan okul hayatında çocukta olan beklentiler oldukça düşük olursa, çocuk kendini hayata karşı başarısız olacak gibi hissetmeye başlayabilir. Bu durumda ise psikolojik olarak sıkıntılı süreçler yaşayabilir. Zorlu ve karışık duyguların bulunduğu ergenlik döneminde çocukların gereken desteği alması tavsiye edilmektedir.

ERGENLİK DÖNEMİNDE PSİKOLOJİ
15 Mart 2021 Pazartesi 12:16

ERGENLİK SÜRECİNDE PSİKOLOJİK DESTEK ALMAK

Bu dönemde ergenin sosyal çevresi, akademik başarısı ve aile ilişkileri bakımından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu karmaşık süreci doğru bir şekilde yönetebilmenin en iyi yolu ise ergenin bu süreçte psikolojik olarak gereken desteği alabilmesidir.  İşte bu konuda Mutlu Yaşam Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin bahsettiği üzere ergenlik çağındaki çocuklar, genellikle duygularını pek dışa yansıtamaz iken, bu süreçte onların kendilerini rahatça ifade edebilecekleri birileri ile konuşabilmeleri  sürecin daha olumlu yönde ilerlemesine fayda sağlayacaktır. Bu nedenden dolayı ergenler bahsedildiği gibi psikolojik desteği alabilirse, bu süreçte yaşadığı aileleri ile anlaşamama, iletişim bozukluğu vb görülen sorunları çok uzun sürmeden atlatabilirler.

MUTLU YAŞAM’ A GÖRE ERGENLİK SÜRECİ

Araştırmalara göre ergenlik dönemi, insanların hayatlarında karakter gelişiminin en hızlandığı ve kendi karakterlerini belirlerken deneme-yanılma yöntemlerini kullandıkları bir dönemdir. Bu yüzden ergenlik sürecinde ki insanlar herhangi bir sorunla karşılaştıklarında, bu sorun konusunda kendilerine yardım edecek doğru insanları bulamadıklarında, yanlış seçimler yapabilmektedir. Örnek olarak tanımadığı insanlara problemlerini anlatarak o insanların kötü yönlendirmelerine maruz kalabilir ve kötü alışkanlıklar elde edebilir.

Ergenlik dönemi, ayrıca insanların duygusal olarak en yoğun olduğu evrelerden birisidir Bu süreçte insan hoşlandığı insandan aynı duyguları göremez ise duygusal olarak çöküşler yaşayabilir.  Bu duruma da ergenlik bunalımı adı verilmektedir. Mutlu Yaşam ile bu süreçte insanların gerekli online psikolog desteği alarak süreci daha iyi bir şekilde atlatması sağlanacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.