Tarlasını süren çiftçi Roma dönemine ait taş eser buldu

Eskişehir’de bir vatandaş, birinci derece sit alanında bulunan tarlasını sürdüğü esnada Roma dönemine ait üzerinde çeşitli figürler olan taş eser buldu.

Tarlasını süren çiftçi Roma dönemine ait taş eser buldu
02 Temmuz 2022 Cumartesi 11:20

Sivrihisar İlçesi Kaymaz Mahallesi Holuz Mevkii’nde bulunan Kaymaz Höyük birinci derece sit alanı içerisindeki bir tarlada, arazi sahibi tarafından üzerinde çeşitli figürler olan taş eser bulunduğu bilgisi alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince belirtilen mevkide yapılan araştırmada, şahsın tarlasında Roma dönemine ait 1,5 metre boyunda 1 metre genişliğinde, üzerinde haç ve değişik figür bulunan bir adet taş eser ele geçirildi.
Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan tarla sahibi hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet” ve “Arkeolojik Sit Alanları hakkında belirlenmiş esaslara uymamak” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan - 2 yıl önce
Bu jandarma ne kadar cahilce saçma işler yapıyor adamın tarlası sürerken pulluga takılmış kırıp atsa kim görecek haber veriyorsun ceza alıyorsun Romalı tarlaya taş bıraktı bin yıl sonra başıma bela oldu zihniyeti oluyor ben olsan valla kırar gömerim neden ceza alayım kendi tarlamı ektim diye bu ülke adam olmaz yalaka dolu jandarma üstlerine iş yaptı görünmek için adamı suçlu gibi gösteriyor tarla sahibi tazminat davası açmalı jandarmaya
Avatar
Süleyman - 2 yıl önce
Çiftçinin ne suçu var kardeşim, adam tarlasını sürerken çıktıysa. Bizim de Keskin'de 3 tarlamız 1. derece arkeolojik sit ilan edildi. Şimdi ben orayı sürerken pulluğa lahit kapağı takılsa, hakkımda işlem mi başlatılacak? Bu ne saçma iş böyle