Tarım Bakanlığı koltuğu için ...

Gazeteci Soner Yüksel, Anadolu Gazetesi’nde yer alan köşesinde Orman Bakanlığının Gübretaş’a uyguladığı ihale yasağını ele aldı. Yüksel, yaşanan olayın AK Parti içindeki güç savaşlarından kaynaklandığını belirtti.

Tarım Bakanlığı koltuğu için ...
22 Kasım 2021 Pazartesi 11:57

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile Gübretaş'ın başındaki Fahrettin Poyraz arasında yaşanan bakanlık çekişmesinin alınan kararlara etki ettiğini belirten Yüksel, 

"İşte bu sebeple Gübretaş ihalelere artık katılamayacak. Tabi mahkeme yapılan itirazı değerlendirip yürütmeyi durdurma kararı vermezse... Peki, bu işi daha da sorgulatan ve acaba dedirten yönü ne biliyor musunuz? Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile Gübretaş'ın başındaki Fahrettin Poyraz arasında yaşanan bakanlık çekişmesi. Tarım ve Ankara lobisinin çok iyi bildiği bir iddia var ki Fahrettin Poyraz uzun süredir Tarım Bakanlığını istiyor ve bu konuda lobi çalışmaları yapıyor. Haliyle mevcut bakan Pakdemirli'de bu durumdan haberdar ve koltuğunu sağlama almak isteme refleksi göstermiş olabilir. Ancak ve ancak ! Bir devlet kurumunun devlet ihalelerine katılmasının yasaklanması işi ile bu güç savaşı veya rekabet mevzusu var ise durum büyük bir skandala dönüşür." dedi. 

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.