SÜLLÜ YAĞIŞIN VURDUĞU NOKTALARDA İNCELEME YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü aşırı yağışların ve dolunun vurduğu Kalkanlı, Yahnikapan ve Türkmentokat’ı ziyaret ederek hasarı yerinde inceledi.

SÜLLÜ YAĞIŞIN VURDUĞU NOKTALARDA İNCELEME YAPTI
16 Haziran 2019 Pazar 12:26

Aşırı yağışlar ve dolu sebebiyle tarım arazilerinin zarar gördüğü Kalkanlı, Yahnikapan ve Türkmentokat’ta vatandaşlarla bir araya gelen Süllü, çiftçilerin zararlarının karşılanarak bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti. “%100’e yakın zararı olan tarlalarda yağan dolu ekinleri bıçak gibi keserek su sistemlerini de kullanılamaz hale getirmiş.” diyen CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Zarar gören tarlalarda da inceleme yaptık ve çiftçilerimizden bilgi aldık. Çiftçilerimiz maddi olarak zor durumda. Bu maddi yükün bir an önce kaldırılması ve çiftçilerimizin yeniden üretim yapabilmesi için ilgili kurumlar devreye girmeli. Bir borç ertelemesi çiftçilerimize çare olmayacaktır. Zararın karşılanması için bölge afet bölgesi ilan edilmeli. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak sürecin takipçisiyiz ve çözüm adına ilgili kurumlarla görüşerek çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.