SÜLLÜ: ÇÖLYAK HASTALARI SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü Eskişehir Çölyakla Yaşam Derneği ve Eskişehir'in İlk glutensiz kafesi Limon Waffel Cafe'nin düzenlediği “Glutensiz Tulumba Tatlısı” etkinliğinde Çölyaklı hastalar ve aileleri ile bir araya geldi.

SÜLLÜ: ÇÖLYAK HASTALARI SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR
21 Ekim 2019 Pazartesi 13:11

Çeşitli şehirlerden Çölyakla Yaşam Derneği üyelerinin de destek verdiği etkinlikte Süllü dernek üyeleri ve aileler ile çölyak hastalarının sorunları ve çözümleri üzerine fikir alışverişi yaptı. Ülkemizde yaklaşık 700 bin çölyak hastası olduğunu belirten CHP Eskişehir Milletvekili, Çölyak hastalarına devlet tarafından yapılan desteklerin yetersiz kaldığını belirtti.

 “Çölyak hastaları sosyal hayatlarını sekteye uğratan birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Dışarıda yemek yiyebilecekleri mekânların kısıtlı olması, uygun gıdaların pahalılığı, özel üretim gıdaların büyük kısmının ithal olması, Çölyak hastalarının kullandığı ilaç, kıyafet ve temizlik ürünlerinin fiyatlarının yüksek olması hastaların karşılaştığı başlıca sorunlar. Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve yerel yönetimlerin işbirliği ve eşgüdümüyle glutensiz gıdaya ulaşım başta olmak üzere diğer sorunların da çözüme kavuşması ailelerin en büyük isteği. Bu isteklerin gerçekleşmesi için üzerime düşeni yaparak Türkiye Büyük Millet Meclis’inde konu ile ilgili süreçlerin takipçisi olacağım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.