Süleyman Reyhan: Kazım Kurt çözüm bulmak yerine laf cambazlığı yapmayı tercih ediyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un hayvan barınağı konusunda çözüm üretemediği iddiasında bulunan AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan Kazım Kurt’u laf cambazlığı yapmakla suçladı.

Süleyman Reyhan: Kazım Kurt çözüm bulmak yerine laf cambazlığı yapmayı tercih ediyor
10 Ekim 2023 Salı 14:17

Mera alanlarının korunması kanunlarla belediyelere verildiğini hatırlatan Reyhan,  “Odunpazarı Belediyesi o alana mera kanununa göre alınması zorunlu olan izinleri almadan, işgal durumu oluşturarak hayvan barınağı yapmış. Yassıhöyük Mahallesinde bulunan barınak devam eden 18 yıl içerisinde git gide büyütülerek abartılı seviyelere ulaşmıştır. Odunpazarı Belediyesi hayvan barınağını 2005 yılında ruhsat aldığı tarlaya değil, tahsis talebi uygun görülmeyen meraya yapmıştır” dedi.

Barınakta veteriner hekim sayısı yetersiz

2022 yılında 173 adet olan yasaklı ırk köpeğin 134’ünün barınakta öldüğünün  tespit edildiğini söyleyen Reyhan,  “Söz konusu barınakta veteriner hekim sayısı yetersiz. Hayvanlara çok daha iyi şartlarda bakılması gerekiyor. Gerekli önlemler alınmadığı ve barınağın sürekli büyütülmesi nedeniyle barınağın yakınlarında bulunan mahalleler sıkıntı yaşıyor. Önlemler alınmadığı için halk sağlığı riske ediliyor. Kazım Kurt kanunlara uygun bir alan bulup barınağı taşımak yerine laf cambazlığı yapmayı tercih ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü sizlere arazi bulamıyorsanız bize yazılı talepte bulunun yardımcı olalım demesine rağmen yanıt vermeye tenezzül etmiyorlar” dedi.

Mağduru oynamak yakışıyor mu size?

Kazım Kurt’un barınak üzerinden kendisine mağduriyet yaratmaya çalıştığını belirten Süleyman Reyhan, “Yerel seçimler öncesinde Eskişehir halkının ve hayvan severlerin gözünde mağduru oynamak yakışıyor mu size. Eskişehir halkına gerçekleri neden anlatmıyorsunuz. Tahliye süresine ek 1 yıl süre verildiği yazısını almanıza rağmen haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz. Yerel seçimlere artık 173 gün gibi bir süre kaldı. AK Parti’nin adayları Odunpazarı Belediye Başkanı seçimleri kazanacak ve hızlı bir şekilde barınak sorununu çözecektir. Eskişehir’deki sokak hayvanlarının geniş ve modern bir hayvan barınağına kavuşacağı günlere az kaldı. İlgili tüm kurumlar sürekli temas halinde, kanunlara uygun şekilde hareket eden, Eskişehir halkının tüm sorunlarını çözüme kavuşturan bir belediyecilik anlayışı ile Odunpazarı ilçemizi de yönetilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.