Bir ay sonra onlarca hayvan yuvasız kalacak

Odunpazarı Belediyesi'nin 2005 yılından günümüze kadar barınak olarak kullandığı alan için Çevre ve Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan tahliye yazısı geldi. Belediye barınakta bulunan hayvanların sahiplenilmesi konusunda hayvan severlerden destek istedi.

Bir ay sonra onlarca hayvan yuvasız kalacak
22 Eylül 2023 Cuma 00:32

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi 2005 yılından bu yana faaliyette olan Geçici Hayvan Bakımevi’ne, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘yasaya aykırı’ olduğu gerekçesiyle kapatma kararı verildiğini açıkladı. Barınakta onlarca kedi ve köpeğin yanı sıra yasaklı 61 adet köpek de bulunuyor.

Beeldiye’den hayvan severlere çağrı

Odunpazarı Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada “2005 yılından günümüze 22 bin sahipsiz sokak hayvanını rehabilite ettiğimiz, 18 bin 600 hayvanın kısırlaştırmasını gerçekleştirdiğimiz, 3 adet ameliyathanesi bulunan, 200 köpek ve 100 kedi kapasiteli, altyapı ve hayvan refahı açısından örnek teşkil eden Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevimizi 21.10.2023 tarihinde üzülerek kapatmak zorundayız! Ülkemizdeki tüm hayvanseverlerden barınağımızdaki düşkün, hasta, yaşlı sahipsiz hayvanları sahiplenmelerini, tüm barınaklardan yasaklı ırk köpeklerimizin kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Barınak 22 Ekim tarihinde kapatılacak. Bu tarihe kadar barınakta bulunan hayvanların bir şekilde nakil ya da sahiplendirilmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.