Süleyman Çakır Kız Lisesi mezunları ve öğretmenleri buluştu

Süleyman Çakır Kız Lisesi 1969-1970 ve 1917-1974 yılları arası mezunları ve lisenin emektar öğretmenleri, Eskişehir Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

Süleyman Çakır Kız Lisesi mezunları ve öğretmenleri buluştu
27 Kasım 2017 Pazartesi 13:10

Şehrin köklü okullarından bir olan Süleyman Çakır Kız Lisesi öğretmeni İbrahim İpek ve lisenin mezunu olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer’in organize ettiği akşamda mezunlar ve öğretmenler bir araya geldi. Vefat eden öğretmenlerin, mezunların ve hizmetlilerin de anıldığı akşamda duygusal konuşmalar yapıldı. İbrahim İpek yaptığı konuşmada kendi dönmelerindeki eğitim sisteminin kalitesine değindi ve bugünkü eğitim sisteminde yetişen gençler için endişe duyduğunu ifade etti. Süleyman Çakır Kız Lisesinde yetiştirdikleri öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun üniversite mezunu, başarılı ve ülkesine faydalı bireyler olduğunu söyleyen İpek, bu buluşmanın tekrar edilmesini de istedi. Ardından Usluer, öğretmenlerinin ve okul arkadaşlarının bir arada olduğu bu toplantının gerçekleşmiş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “ Bu toplantının tek mimarı İbrahim İpek Hocam’dır. İki yıl önceydi sanırım, okulun yıkılıp yeniden açıldığı gün o kapıdan içeri girmek istemedim, binaya baktım ve dedim ki; ‘burası benim okulum’ değil. Bizim aydınlık öğretmenlerimizin olduğu, mutlu öğrencilerin ve mutlu öğretmenlerin olduğu okul değildi artık. Önümüzdeki yıllarda dileğim o ki orası tekrar bizim okulumuz gibi olur” dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI MECLİS’TE

Usluer, öğretmenlerini ve okul arkadaşlarını bir arada görünce duygulandığını ifade ederek, “Buraya gelince çok heyecanlandım. Anılarım gözümün önünden geçti. Bütün öğretmenlerimin hayatımda çok önemli yerleri ve güzel anıları var. Bundan sonraki toplantıyı Meclis’te yapalım. Böylece toplanıp Meclis’e gidelim ve orada buluşalım. Öğretmenlerime çok kaliteli bir eğitim verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bütün öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bir kez daha ellerinden öpüyorum. Biz 6 Fen A sınıfıydık, hiperaktif ama çok çalışkan bir sınıf. Bizim sınıftan 6 kişi tıp fakültesini kazandı, mimarlar vardı hepimiz üniversiteyi kazandık. Bizim zamanımızda özel öğretmen yoktu çünkü bizim öğretmenlerimiz özeldi. Şimdi bakıyorum çocuklarımız Türkçe’yi bile layıkıyla bilmiyor. Bu tablo çok üzücü. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocukları yok sayamayız. Bu yüzden hepimizin çabalaması gerekiyor. Önümüz karanlık gibi görünse de, o karanlığın en koyu göründüğü anın aydınlığa en yakın gün olduğunu bileceğiz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından katılımcılar tek tek kendilerini hatırlatıp okul anılarını anlattılar. Duygu dolu gecenin sonunda bir sonraki toplantının Mecliste yapılması kararlaştırıldı.  ​

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurten Çıkrıkçıoğlu - 6 yıl önce
1976 yılı mezunuyum. 1974 sonrası mezunlarına da aynı buluşma tertip edilir ve duyurusu geniş olarak yapılırsa çok memnun oldum. Prof. Dr. Gaye Usluer'in sözlerine katılıyorum.
Avatar
İbrahim İPEK, - 6 yıl önce
Biz başlatmış olduk.Gerisini kıdemlı gençler düşünsün..
Avatar
Zuhal Erenoğlu BİRTÜRK - 6 yıl önce
1976 yılı mezunuyum haberim olsaydı katılmayı orada olmayı çok isterdim
Avatar
Ayla Dondemir Taştekin - 6 yıl önce
1982 yılı mezunuyum hocalarımı görmeyi çok isterdim
Avatar
Demet Ural Kosal - 5 yıl önce
Merhabalar,öncelikle okul arkadaşlarımın bir araya gelmiş olmasının beni sevindirdiğini söylemek isterim.Ben 1971 yılında Süleyman Çakır Kız lisesinde öğrenciydim.Toplantıdan haberim olsaydı katılmak isterdim.Yazıyı okuyan okul arkadaşlarımla iletişime geçmek isterim.Selamlar ,kalın sağlıcakla...