Şube Başkanı Hasan Atak: Üyelerimizin yaşam koşulları artan gıda, kira, katlanılamaz ve dayanılamaz bir hale gelmiştir

Türk Harb-İş Sendikası’na üye olan işçiler ekonomik sıkıntıları ve özlük haklarında iyileştirme istedi. İşçiler Kocaeli’nden başlatılan yürüyüşe katılma kararı aldıklarını belirtirken, Türk Harb İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “Üyelerimizin yaşam koşulları artan gıda, kira, akaryakıt fiyatları karşısında ağırlaşmış, katlanılamaz ve dayanılamaz bir hale gelmiştir” dedi.

Şube Başkanı Hasan Atak: Üyelerimizin yaşam koşulları artan gıda, kira, katlanılamaz ve dayanılamaz bir hale gelmiştir
08 Ocak 2024 Pazartesi 16:02

Eskişehir’de Türk Harb İş’e bağlı işçiler 25 Ocak’ta Ankara’da yapılacak mitinge katılmak için yürüyüşe geçiyor.

TÜRK HARB İŞ Sendikası’na üye işçiler yaşadıkları ekonomik sıkıntılar ve özlük hakları için eylem kararı aldı. Kocaeli’nden Ankara’ya yürüme kararı alan işçilere Eskişehir’den de destek geldi. Örgütlü oldukları iş yerlerinden çıkarak Kartal Kavşağı’nda basın açıklaması yapan işçiler, haklarını alana dek mücadele edeceklerini ifade etti.

“KATLANILAMAZ VE DAYANILAMAZ BİR HALE GELDİ

Basın açıklaması yapan TÜRK HARB İŞ Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “Özellikle savunma sektöründe çalışanların diğer sektörlere göre çok daha kalifiye, yapılan işin ise çok daha önemli ve riskli olmasına rağmen bunların görmezden gelinerek uzun zamandan bu tarafa ısrarla yeterli, kalıcı tedbirlerin alınmıyor ve çözüme kavuşturulmuyor olması aslında savunma sanayinde çalışanlara kamuoyunda anlatıldığı gibi yeterli önem verilmediğinin bir göstergesidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bunca emek veren, fedakârlık gösteren, yaptığı işe bilgisini birikimini ve yüreğini koyan üyelerimiz ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları çok derinden hissetmektedirler. İşyerlerimizin çoğunluğunun metropol şehirlerde olduğu göz önüne alındığında üyelerimizin yaşam koşulları artan gıda, kira, akaryakıt fiyatları karşısında ağırlaşmış, katlanılamaz ve dayanılamaz bir hale gelmiştir” diye konuştu.

KALİFİYE ELEMANLAR İŞ YERLERİNDEN İSTİFA ETMEYE BAŞLADI

Atak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yaptıkları işin niteliğine baktığımızda TÜRK HARB-İŞ Sendikası üyelerimiz aynı işkolunda, özel sektörde ve vakıf iş yerlerinde çalışan emsallerine göre çok daha düşük ücret almaktadırlar. Bu yüzden de işyerlerimizdeki tam nitelikli ve kalifiye işgücü daha iyi ücret alabilmek için işlerinden istifa etmekte ve özel sektöre doğru bir yöneliş yaşanmaktadır. Bu nedenle Millî Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrikalar ve Tersanelerimizde çalışan arkadaşlarımızın ücret ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması yönündeki talebimizi Türkiye'ye duyurmak adına ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi bizde buradan TÜRK HARB İŞ Sendikası Eskişehir Şube Yöneticileri olarak Ankara'ya yürüyüşümüzü başlatıyor ve taleplerimiz yerine gelene kadar hukuki meşru sınırlar içinde emekten gelen gücünüzü kullanarak eylemlerimize devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Ali inceer - 4 ay önce
Bay sendika başkanı işi çok durumize ettiniz beğenmiyorsanız istifa eder gidersiniz kamuda hiç kimse erişilemez veya değişemez değildir sizin aldığınız ücretin yarısını organize sanayideki işçiler daha fazlasıyla çalışıyor daha fazla emek harcıyor beğenmiyorsanız defolup gidersiniz işe girmek için 40 takla atarsınız işe girdiğiniz zaman da burnunuz büyür Sizi zorla tutan yok yıllık 6 ikramiye alıyorsunuz 4 yarım 2 tam ikramiye Bir de utanmadan sıkılmadan her türlü sosyal hakkınız var Bir de utanmadan Eylem yapıyorsunuz Sizin amacınız seçim öncesi hükümetten ne koparabilirsek kar Siz bir kere sendika ağırlığını bırakın Siz sendika başkanı değil milletvekillerinden bakanlardan daha fazla havalısınız ve bu işçiyi piyon olarak kullanıyorsunuz defolup gidin o makamdan