SÖZLEŞME DERHAL YENİLENMELİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından memur maaşına yüzde 3+3 şeklinde yapılan zamlar protesto edildi.

SÖZLEŞME DERHAL YENİLENMELİ
07 Ocak 2021 Perşembe 13:18

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimlik önünde bir araya gelen sağlıkçılar, “Milyonlarca kamu emekçisi, işçi, emekli, pazarda, çarşıda yaşanan gerçek enflasyonu perdeleyen rakamlarla, sahte verilerle bir kez daha açlığa mahkum edilmek istenmektedir” dedi

“YILI SEFALETLE GEÇİRMEMİZ BEKLENİYOR”

SES Üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, “Pandemi ile hayat pahalılığının arttığı, iğneden ipliğe zam yağmurunun devam ettiği koşullarda 5 milyonu aşkın kamu emekçisinden ve emekliden önümüzdeki yılı sefalet oranlarında maaş artışı ile geçirmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

“KABUL ETMİYORUZ”

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin salgın boyunca yaşadığı büyük tramvayı defalarca paylaştıklarını aktaran Özkavak, “ Salgının getirdiği yaşam tehdidi ve ağır çalışma koşullarını duymayan, görmeyen kalmadı. Salgın ve süreçte devam edeb ekonomik kriz işçisinden, esnafına, emeklisine kadar milyonlarca emekçiyi yoksullaştırmış, iğneden ipliğe yapılan zamlarla hayat çekilmez hale gelmiştir. Gerçek enflasyonun yüzde 40’ları bulduğu bu koşullarda bu zamları kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkavak, hükmünü yitiren 2021 yılı maaşlarında yüzde 3+ yüzde 3 artış dayatılan toplu sözleşmenin derhal yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.