Sivrihisarlılar yeni dernek binasının yapımına destek verenlere teşekkür etti

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni dernek binasının yapım işine nakdi ve malzeme desteği sunan kurum ve iş insanlarına törenle teşekkür belgesi takdim etti.

Sivrihisarlılar yeni dernek binasının yapımına destek verenlere teşekkür etti
31 Mayıs 2022 Salı 12:24

Taşbaşı Kırmızı Salonda gerçekleşen törene İl Dernekler Müdürü Nihat Bahar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Güven, Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Fahri Keskin ile çok sayıda davetli katıldı.

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Eskişehir’de yaklaşık 24 yıl önce kurulan derneklerinin, kent merkezinde yaşayan Sivrihisarlıları bir araya getirerek birlik ve beraberliği artırmayı amaçladığını söyledi. Geçmişten gelen kültürel zenginlikleri yaşatarak, genç nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirten Arslan, ilçelerinin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtmak, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunmak hedefiyle yerel yöneticiler ile işbirliği içerisinde olduklarını aktardı.

(Etkinlikte plaket alan Nadir Küpeli, plaketi EOSB Başkanı olarak değil, Küpeliler A.Ş. adına aldığını belirtti.)

KENT MERKEZİNDE 170 BİN SİVRİHİSARLI YAŞIYOR

Eskişehir’de, 170 bin civarında Sivrihisarlının yaşadığını ve 50 yıldır ilçenin kent merkezine yoğun bir göç verdiğine dikkat çeken Arslan, “İlçemiz tarihi özellikleri bakımından zengin bir ilçedir. Birçok uygarlığın beşiği olmuştur. Son yıllarda turizm alanında ciddi bir ivme yakaladı” dedi. 

Yeni dernek binasında lokal hizmetinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütüldüğünü söyleyen Arslan, “2,5 yıl içerisinde kadınlara yönelik örgü kursu açtık. Folklor ekibi ve Türk Halk Müziği Korosu kurduk. Her ayın son çarşambası şiir dinleti programları gerçekleştirdik. Budama ve aşılama kursları düzenledik. Dönemin sonuna kadar bu etkinliklerimiz devam edecek. Yeni dönem de ise öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz” diye konuştu. 

RESMİ AÇILIŞ 11 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞECEK

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan ve temelleri 2018 yılında atılan yeni dernek binalarının bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açıldığını anlatan Arslan, bu süreçte taşın altına elini koyan tüm kamu kurum ve iş insanlarına teşekkür etti. Pandemi nedeniyle açılışını ertelemek zorunda kaldıkları dernek binası için 11 Haziran Cumartesi günü geniş katılımlı bir tören düzenleyeceklerini belirten Arslan, tüm hemşerilerini açılışa davet etti.

İŞ DÜNYASINDAN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

Programda derneğin yapımına katkı sunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’ne İsmail Arslan tarafından plaketleri takdim edildi.

Katkı sunan isimler arasında ise şu isimler yer aldı; Yavuz Ayva, Nadir Küpeli, Samet Özkaya, Kemal Kaytan, Atilla Ayva, Göksel Ayva, Süleyman Ayva, Bülent Ayva, M. Kamil Biçerli, Halil İbrahim Ara, Fikriye Güven, Mehmet İnci, Ali İnci, Mustafa Barış,  Halil Kılıç, Fahri Keskin, Kazım Emre Atışkan, Cahit Atışkan, Ertuğrul Tezgören, Murat Barış, Ümit Gezer, Gürbüz Kara, Bülent Kara, Mustafa Kara, Gürbüz Özkara, İskender Bayar, Beytullah Asil, Sinan Özalp, Nazım Şen, İlhami Ünlüoğlu, Reşit Dinç Erkara, Sinan Özkara,  İlhami Ünlüoğlu, Bülent Maşaoğlu, Mehmet Hüseyin Kuzu, Evren Aydın,  Ali Safa Şen, Şahin Aydemir, Hulusi Kıyık, Hayati Erdemgil, Şenel Altun, Mustafa Ekiz,  Akın Çamoğlu, Süleyman Ceylan, Fahri Ceylan, Fatih Keskin, Mehmet Çini, Süleyman Ekşi, Özgür Alp, Recai Yardımcı, İrfan Ünver, Ahmet Yıldırım, Ali Öz, Bahtiyar Horozoğlu, Ali Yardımcı, Yüksel Uça, Sezgin Demir, Kani Tezgören, Faruk Öz, Fatih Uğural, Necmi Günay, İbrahim Hüsrev Destici…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.