Sivrihisar’daki o binalar için Vali Aksoy’a çağrı

"Öğrenci yetersiz" denilerek boşaltılan okul ve öğretmen lojmanları çürümeye terk edildi. İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş Vali Hüseyin Aksoy’a seslendi: Devletin onurunu, prestijini, kamu kaynaklarına güvenini sarsan içler acısı bu görüntülere son verilmelidir.

Sivrihisar’daki o binalar için Vali Aksoy’a çağrı
10 Ekim 2023 Salı 12:16

Sivrihisar’da öğrenci yetersizliği bahane edilerek ile taşımalı eğitim sistemine geçilmesi sonucunda, kapanan köy okulları ve lojmanları bakımsızlık ve ilgisizlik nedeni ile çürümeye ve yıkılmaya terk edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ partiİlçe Başkanı recep Toptaş,  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yıllarda vatandaşın aşından ekmeğinden keserek verdiği vergilerle yapılan bu okullarda eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarak nesiller yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Ne yazık ki son yıllarda çeşitli nedenlerle şehirlere göçün önlenememesi sebebi ile köyler boşalmış, bunun sonucunda yeterli öğrenci olmadığı gerekçesi ile bu güzide okullar kapanmıştır” dedi.

Binaların kaderinin yürek burktuğunu ifade eden Toptaş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Toplumun ortak malı olan bu okullarda çok değerli bilim adamları, yöneticiler, siyasiler ve bürokratlar yetişmiştir. Bu okullarda yüzlerce binlerce acı tatlı anılar yaşanmıştır. Bu nedenle atıl durumda olan bu binaların az sayıda öğrenci bile olsa bakımları yapılarak öğretime açılması sağlanmalıdır. Öğrenci yok ise köy odası, çok amaçlı salon, köy kütüphanesi, sağlık ocağı, kurs binası olarak değerlendirilmelidir. Bu da yapılamıyor ise kaderine terk edilen bu binalar yıkılmadan vatandaşa satılarak elde edilen gelirler okullarda ders araç ve gereçleri temininde kullanılmalıdır.

“Devletin onurunu, prestijini, kamu kaynaklarına güvenini sarsan içler acısı bu görüntülere son verilmelidir.”

İlimize yeni atanan sayın valimiz Hüseyin Aksoy’un görev yaptığı her yerde eğitime verdiği destek takdirle anılmaktadır. İlimiz ve ilçelerimiz kırsal mahallelerinde yıllardır ihmal edilen, atıl durumda bulunan ve yürek yakan görüntüleri ile bizleri derinden üzen köy okulları ve lojmanlarının tekrar eğitime kazandırılması veya atıl vaziyetten kurtarılarak değerlendirilmesi konusunda gereğini yapacağına inanıyoruz.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.