Site İçi SEO (On Page SEO) Optimizasyonu

SEO çalışması, web sayfaları için son derece önemlidir.

Site İçi SEO (On Page SEO) Optimizasyonu
18 Mart 2020 Çarşamba 15:06

SEO çalışması, web sayfaları için son derece önemlidir. SEO çalışmaları temelde 2 gruba ayrılmaktadır. Bunlar site içi SEO ve site dışı SEO olarak karşımıza çıkmaktadır. Site içi çalışmalarında, sitenin içerisindeki bütün detaylar tek tek ele alınmaktadır. Buna bağlı olarak yapılan çalışmalarda arama motoru baz alınmaktadır. Aslında bu çalışmasının temel hedefini en kısa şu şekilde açıklayabiliriz:

Site ziyaretçilerinin arama motorları içerisinde web sayfanızı bulmanızı site içi SEO çalışmaları sağlamaktadır. İçerikleriniz ne kadar kaliteli ve özgün olursa, kullanıcıların sayfanızı ziyaret etmesi o kadar kolay olur.

Site içi SEO çalışmalarının tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmek istiyorsanız, arama motorlarının neye dikkat ettiğini bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bu çalışmalarda başarıya ulaşabilirsiniz.

Arama Motorlarının Özellikleri

Google, arama motorları içerisinde en sık kullanılan sayfaların başında gelmektedir. Eğer site içi çalışmalarında başarılı olmak istiyorsanız, Google’nin sizlerden istediklerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Her şeyden önce özgün olmak ve kaliteli içerikler üretmek, arama motorlarının en çok dikkat ettiği konuların başında gelir.

Site İçi SEO Çalışmalarının Kuralları Nelerdir?

Her çalışmanın olduğu gibi site içi SEO çalışmalarında belirli kuralları bulunmaktadır. Bu kuralları Omni E Ticaret olarak şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Anahtar kelimelerin doğru yoğunlukta kullanılması gerekmektedir.
  • Sayfaların sadece pc üzerinden değil, aynı zamanda mobil üzerinden de kullanılması gerekmektedir. Yani mobil uyumluluk son derece önemlidir.
  • Site içerisinde linklerin durumuna dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Ziyaretçilerin davranışları, sayfanızda ne kadar süre kaldığı çok önemlidir. Eğer ziyaretçiler sayfanıza girdikten sonra hemen çıkıyorsa, Google, sayfanızı spam olarak algılayacaktır. Bu da sizin için çok iyi olmayacaktır.
  • İçerikleriniz başlarken, mutlaka anahtar kelimelerden yararlanmanız gerekmektedir.
  • Kaynak link gösterebilirsiniz. Link kullanmaktan kesinlikle korkmayın.

Görüldüğü gibi site içi SEO çalışmalarında dikkat edilmesi gereken kurallar çok fazladır. Bu kurallara uyulduğu durumda, çalışmalarınızda başarılı olabileceğiniz gibi, site trafiğinizi de arttırabilirsiniz.

Site içi SEO çalışmalarında https://mobitek.com/seo-arama-motoru-optimizasyonu/adresini kullanabilir, sayfanın size sunmuş olduğu profesyonel destekten yararlanabilirsiniz. Alanında uzman ve başarılı ekip arkadaşları sayesinde, her sektöre yeni farklılıklar sunmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.