Sezer: 250’den fazla Bilbord ve 150’nin üzerindeki CLP adı verilen ışıklı posterlerde Kâzım Kurt reklâmı yapılıyor. Kaynağı nedir?

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un seçim çalışmalarında belediye bütçesini kullandığını iddia ederek valilik, kaymakamlık ve sayıştayı inceleme yapmaları konusunda göreve çağırdı.

Sezer: 250’den fazla Bilbord ve 150’nin üzerindeki CLP adı verilen ışıklı posterlerde Kâzım Kurt reklâmı yapılıyor. Kaynağı nedir?
05 Mart 2024 Salı 10:16

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçim çalışmalarında Odunpazarı Belediyesi'nin bütçesini kullandığı yönünde suçlayarak, “Sayın Kurt"un, Belediye kaynaklarını ve imkanlarını neye dayanarak kendi seçim propagandası için harcadığını izah etmesi gerekir” dedi.  

KAZIM KURT SEÇİM İÇİN BELEDİYENİN İMKANLARINI VE KAYNAKLARINI KULLANIYOR

Sezer yazılı olarak yaptığı açıklamada “Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 31 Mart seçimlerini kaybedeceği endişesiyle Belediye Bütçesinden milyonlarca lira para harcayarak şehrin tüm sokaklarına seçim ilanları astığını görüyoruz. Belediye bütçesi halkın bütçesidir. Halkın parasını saçıp savurmaktır” iddiasında bulundu.

Sezer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Belediye başkanlığı döneminde yıllarda ara sokaklardaki, kaldırım kenarlarındaki ve direk diplerindeki toplanmayan çöp poşetleri yüzünden halkın “Bu şehirde bir belediye başkanı var mı?” sorusunu cevaplamak istermiş gibi Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ismi ve portresi belediye kaynaklarıyla yine belediyenin resmi araçlarına asılmaktadır.

Yüzbinlerce tutan bu harcamalarla, otobüslere ve belediyeye ait diğer resmi araçlara Sayın Kurt’un resmi ve ismi asılmaktadır. 26 BE 357, 26 BE 359, 26 KK 081, 26 AEN 559, 26 AEN 557, 26 ABU 995, 26 ABU997, 26 PC 775, 26 BU 756, 26 BT 731, 26 TK 697 plakalı araçlar bunlardan bazılarıdır.

Seçim yarışına girilen bu dönemde Odunpazarındaki 250’den fazla Bilbord ve 150’nin üzerindeki CLP adı verilen ışıklı posterlerde Kâzım Kurt reklâmı yapılmaktadır.

Kamuya ait bilbordlarda, araçlarda ve kiraladıkları duvarlarda, bina cephelerinde sürekli bir Kâzım Kurt resmi görülmektedir. Bu resimler için yüzbinlerce lira harcandığı şüphesizdir. Sayın Kurt’un, belediye kaynaklarını ve imkânlarını neye dayanarak kendi seçim propagandası için harcadığını izah etmesi gerekir.

Eğer Sayın Kâzım Kurt parasal harcamaları kendi parasından yaptıysa bunların faturalarını, makbuzlarını ibraz etmelidir. 

Mevcut Odunpazarı Belediye Başkanının seçim harcamalarında ve faaliyetlerinde hukuksuz bir durum şüphesi kuvvetlidir. Bu şüpheli durumu incelemek Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın ve İçişleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Sayıştayın görev alanındadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.