Ayşe Ünlüce: Onlar elektrik, mazot ve gıda fiyatlarından hiç bahsetmiyor ancak vatandaşlarımız bu durumun farkında

CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Sivrihisar Belediye Başkan adayı Habil Dökmeci, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ünlüce, Sivrihisar için yapacaklarını anlatırken, rakiplerin su fiyatı üzerinden yaptığı eleştirilere, “Bir algı yaratmaya çalışılıyor. Elektrik, mazot gıda fiyatlarından hiç söz açılmadan su fiyatından bahsediliyor. Onlar elektriği ucuzlatırsa su zaten ucuzlar” dedi. Ünlüce ayrıca emeklileri işaret ederek “Açlığa mahkum edildiler” dedi.

Ayşe Ünlüce: Onlar elektrik, mazot ve gıda fiyatlarından hiç bahsetmiyor ancak vatandaşlarımız bu durumun farkında
05 Mart 2024 Salı 10:54

SİVRİHİSAR İÇİN İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ”

Önümüzdeki dönemde Sivrihisar’ı büyütmek ve geliştirmek için belediye olarak çeşitli çalışmaları olacaklarını anlatan Ünlüce, “Şehir nüfusumuz çok sıkıştı. İlçelerimiz eğer gelişmez ve büyümezse devamlı şehre göç alacağız. Eskişehir özellikle İstanbul ve Ankara’dan nitelikli bir göç alıyor. Bundan da memnunuz. İlçelerimizde vatandaşlarımıza istihdam alanları yaratılsa, eğitim imkanları artırılsa, sosyal bir yaşam oluşturulsa neden yaşadıkları alanları bırakıp başka yerlere göç etsin ki. Sivrihisar’a otogar binası, sosyal tesis ve belediye hizmet alanı kazandırmayı planlıyoruz.  Önümüzdeki dönemde Sivrihisar’ın em sanayisinin hem de sosyal hayatının gelişmesi için belediyenin imkanlarını seferber etmeye çalışacağız. Bu dönemde epey bir yol kat ettik. Sivrihisar’ın merkezdeki yolları ile başlayıp, sonrasında şantiye binamız içinde ESMEK kurslarımızı açtık. Bu kurslarımızda birçok kadınımız faydalandı. Bu kurs binamızın içerisine bir de kreş açtık” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ VE SEÇİM NİYE VAR?”

Seçimler öncesi dile getirilen “Belediye iktidarda olursa, o şehre hizmet gelir” ifadelerine tepki gösteren Ünlüce, “Demokrasi ve seçimler niye var? O zaman iktidarı seçelim, onlardan belediye başkanlarını atayıp geçsinler. Bir kere bunu söylemek anayasa ve kanunlara aykırıdır. Vatandaşlarımızın özgür ve hür iradesi üzerinde böyle bir ipotek koymayı hiç kimse kabul etmez” dedi.

“İKTİDARA SARI KART GÖSTERELİM”

Türkiye’de emeklinin açlık sınırın da altında yaşadığına dikkat çeken Ünlüce, yeni dönemde özellikle emeklilere yönelik çalışmalar yapacaklarına işaret etti.  Hükümet politikaları nedeniyle emeklilerin sosyal yardımlara muhtaç hale getirildiğini vurgulayan Ünlüce, şunları söyledi: “Emeklilerimizi 10 bin lira maaşa mahkum ettiler. Bu rakam yoksulluk ve açlık sınırının altındadır. Hükümetin politikaları nedeniyle emeklilerimiz sosyal yardıma muhtaç edildi. Büyükşehir Belediyemizin verdiği tüm sosyal yardımlardan bu süreçte sadece emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımızı da yararlandıracağız. Yeni Halk Ekmek Fabrikamız ile birlikte kapasite artışı yaptık. Bunları söylerken ben üzülüyorum… Biz keşke Halk Ekmek Fabrikası açmak zorunda kalmasak ve sosyal yardımları yapmak zorunda olmasak. Maalesef geldiğimiz noktada bu durumdayız. Seçimden sonra zamlar artacak gelecek. Seçim öncesi fiyatları tuttuklarını biliyoruz. Eğer bu seçimde iktidara bir sarı kart göstermezsek bugünleri arayacak duruma geleceğiz. Ekonomi ve hükümet politikaları ile ilgili ilk söz söyleyeceğimiz yer dört sene sonra olacak. Yerel seçimler, bu kötü gidişata ‘dur demek’ için önemli bir fırsat.”

İKTİDAR VEKİLİ BİR ZAHMET ELEKTRİK FİYATLARINI İNDİRSİN

Su fiyatları üzerinden yapılan eleştirileri hatırlatan Ünlüce, “İktidarın elektrik fiyatlarını indirmesi halinde su fiyatları zaten kendiliğinden inecektir. Bu noktada elektrik mazot ve gıdada ki enflasyonu görmeyenlerin suya bu denli fokuslanmalarını anlamak mümkün değil. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar ancak vatandaşlarımız durumun farkında” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.