Selanik’ten gelen bisikletliler Büyükerşen’i ziyaret etti

Almanya Köln Türk Alman Dostluk Derneği üyeleri, Cumhuriyet'in 100. Yılı onuruna Yunanistan'ın Selanik kentinden Ankara'ya düzenledikleri bisiklet turu kapsamında Eskişehir’e ulaştı. Bisikletli grup üyeleri Ankara’ya geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Selanik’ten gelen bisikletliler Büyükerşen’i ziyaret etti
26 Ekim 2023 Perşembe 15:24

Türk Alman Dostluk Derneği (TADD) Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden Anıtkabir’e kadar pedal çeviren dernek üyeleri, toplam 1200 kilometre yol kat edecekler.

Anlamlı etkinlik kapsamında Selanik’ten yola çıkan 10 kişilik Türk ve Alman vatandaşı bisikletli grup Eskişehir’e ulaştı.

TADD Derneği Başkanı Engin Sakal, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek, TÜEE Başkanı Spor ve Beden Eğitimi Öğretmeni Cuma Ulusan, Begischgladbach Eğitim ve Spor Dairesi Müdürü Dettlef Rockenberg, Emekli Öğretmen Metin Özsınmaz, Köln Gençlik Dairesi Danışmanı Nazan Ulusan, Emekli Mühendis Werner Schultz, Emekli Mühendis Eveline Schultz, Emekli Spor ve Beden Eğitimi Öğretmeni Kubilay Ercenk ile Polis Amiri Heike Sakal’dan oluşan grup, Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Anlamlı etkinlik ve nazik ziyaret için konuklarına teşekkür eden Başkan Büyükerşen, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Selanik’ten Ankara’ya uzanan bu anlamlı yolculuk nedeniyle sizleri yürekten kutluyorum.” dedi.

Bisikletli grubun yaklaşık 1200 kilometrelik yolculuğu Anıtkabir’de tamamlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.