Sarar 100. Yılı böyle karşıladı

Sarar fabrikasında cumhuriyetin 100’üncü yılı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sarar 100. Yılı böyle karşıladı
26 Ekim 2023 Perşembe 15:46

Fabrikanın yemekhanesinde gerçekleşen kutlama törenine Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Sarar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ece Sarar Özalp, Sarar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sera Sarar, Sarar Grup Protokol Müdürü Alaattin Çoban ve yüzlerce işçi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama, Ece Sarar Özalp’in konuşmasıyla devam etti.

Cumhuriyetin güçlenmesine katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz

Sarar’ın Cumhuriyetin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sunduğunu söyleyen Özalp, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kurlu olsun. Sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Özellikle bu 100 yılın 80 yılına tanıklık etmiş bir kurum olarak bugün bizim için daha da anlamlı. 80 yıl boyunca hem ekonomik hem sosyal anlamda bu ülkenin topraklarına katkı sağlamış Sarar’ın bir temsilcisi olarak Türkiye’nin bu büyük miladına tanıklık etmek benim için ayrıca önemli. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulduğunda bu topraklarda bir umut ışığı yandı. Bu umut ışığı bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi temel değerler etrafında birleşen bir milletin iradesiydi. O günlerden bugüne Türk milleti olarak bu değerlere olan bağlılığımız hiç eksilmedi. Aksine kat ve kat güçlendi. Biz Sarar olarak 80 yıllık tarihimiz boyunca Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine ve daha güçlü geleceğe ulaşmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşadık” diye konuştu.

Cumhuriyetin eşitlik ilkesine bağlıyız

Özalp konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ben aynı zamanda 3 kız çocuk annesiyim. Unutmayalım ki kadın ve erkek bir anneden dünyaya gelir. Atatürk’ün dediği gibi, dünyada gördüğümüz her şey kadının eseridir. Tasarımdan üretime kadın eli, kadın emeği diyerek çıktığımız bu yolda yüzde 75 kadın çalışan oranımızla Türkiye’nin öncü firmalarından biriyiz. Kadın çalışanlarımız her alanda büyük başarı ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Cumhuriyetin elitlik ilkesine bağlı kaldığımız şirket yapılanmamız ile kadın dostu şirketler ödülüne layık görüldük. Sektörde birinci, Anadolu’da ikinci, global ölçekte Avrupa standartlarının üzerinde bir şirket olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Biz bu ülkenin değerlerinden ve köklerinden kopmadan varlık sebebimizi unutmadan günümüz koşullarına uygun tüm imkanları kullanarak toplumun, ülkenin ve toprakların sürdürülebilirliğini sağlamak üzere çalışıyoruz. Kadın erkek el ele iyi ki bu toprakların insanıyız. İyi ki Sarar’lıyız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.” Daha sonra Sarar çalışanları Es Es Bando eşliğinde şarkılar söyledi.


Etiketler; #Sarar #100. yıl
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.