Şanlı: Eğer Hatipoğlu gerçekten emeklilerin hakkını savunuyorsa mecliste bizim için ne yaptı onu söylesin

Ak Parti adayı Hatipoğlu’nun emekliler ile ilgili vaadine tepkiler büyüyor. Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Biz emekliler ise 25-35 yıl vergilerimizi ve primlerimizi peşi peşin ödedik. Karşılığında hakkımız olan insan yaşanacak aylık bir maaş istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz” dedi.

Şanlı: Eğer Hatipoğlu gerçekten emeklilerin hakkını savunuyorsa mecliste bizim için ne yaptı onu söylesin
22 Mart 2024 Cuma 16:14

Cumhur ittifakı adayı Hatipoğlu, başkan olarak seçildiği takdirde, emekli ve dar gelirliler için destek kartı sözü vermiş, projeye göre emeklilere ve dar gelirlilere her ay 3 bin TL’lik destek, 750 TL et desteği, 4 damacana Kalabak suyu ve her gün 2 ekmek, 20 metre küp doğalgaz desteği ve ücretsiz evinde bakım ve temizlik hizmeti verileceği belirtilmişti. Hatipoğlu’nun bu vaadini eleştiren emekliler Hatipoğlu’na sert tepki gösterdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yaptığını açıklamada yaratılan derin krizin etkilerini en çok emeklilerin yaşadığını belirterek, insanca yaşama hakkını talep ettiklerini söyledi.

"İNSANCA YAŞANACAK AYLIK BİR MAAŞ İSTİYORUZ"

Ekonomik ve sosyal kriz her gün derinleştiğini aktaran Şanlı, "Bu krizi biz emekliler yaratmadık. Krizin sorumluları ülkemizi yönetenlerdir. Faturasını da onlar ödenmelidirler. Sürekli yabancı sermaye ve yerli ortakları şirketlerin milyon, milyar dolarlık vergilerini affederek ödüllendiriyorlar. Biz emekliler ise 25-35 yıl vergilerimizi ve primlerimizi peşi peşin ödedik. Karşılığında hakkımız olan insan yaşanacak aylık bir maaş istiyoruz" dedi.

"EMEKLİLER İÇİN NE YAPTI?”

Şanlı, “Belediye başkanları bize 3-5 bin lira vaatte bulunacaklarına ki kapımız bütün belediye başkanlarına açık hepsi gelip bizi ziyaret edebilir. Nebi Hatipoğlu da gelip bizi ziyaret etmedi. Ziyaret edenler oldu ama Hatipoğlu gelip ziyaret etmedi. Hatipoğlu gazetecilere de asgari ücret düzeyinde maaş vereceğim dedi. Bu resmen rüşvettir. Şimdi aynı şeyi biz emeklilere yapıyor. Oradaki afişi gördüm. Biz dilenci değiliz ki. Zaten sokaklarda bağırıyoruz. 25- 30 yıldır biz vergilerimizi, primlerimizi peşin olarak ödedik. Onun karşılığında insanca yaşayabilecek hakkımızı istiyoruz. Biz ülkemizi yönetenlerden ki belediye başkanları da onlardan biridir. Eğer Hatipoğlu gerçekten emeklilerin hakkını savunuyorsa mecliste bizim için ne yaptı onu söylesin. Haklarımız için oturma eylemi mi yaptı? Ya da bu adaletli gelir dağılımını sağlamak için bir konuşma mı yaptı? Bir önerge mi verdi? Bunları getirsin bizim önümüze? Yoksa emeklilere 3 bin lira vereceğim, şöyle yardımlar yapacağıma. Onları boş verin. Afaki yalan, biz bunlara inanmıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz Gürpınar - 1 ay önce
Bu çapulçu takımının tamamı CHP'nin gönüllü militanları,bunlara hazine gelirinin tamamını verseniz yine inkâr ederler çünki mayaları bozuk
Avatar
Hüseyin - 1 ay önce
chp Çiftçiye bedava traktör elektrik herkese altın vereceğiz vaatleri için de görüşlerinizi açıklasaydınız açıklayamazsınız biliyorsunuz ki bunlar boş vaatler adam kandırmak için di gerçi kimse yemedi