Garip Yıldırım: Arkadaş hangi dönemde kendi başına seçim kazanmış

DSP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Garip Yıldırım, oyları böldüğüne ilişkin yapılan eleştirilere oldukça sert bir şekilde karşılık verdi. Yıldırım, "Güç sahiplerinin neden olduğu karmaşa ve kargaşa Odunpazarı’nı sarmış durumda" derken Kazım Kurt'u isim vermeden hedef aldı.

Garip Yıldırım: Arkadaş hangi dönemde kendi başına seçim kazanmış
22 Mart 2024 Cuma 16:37

Odunpazarı’nda solun oylarını bölmekle eleştirilen Yıldırım, “Bugüne kadar herkes konuştu, biz sustuk. Şimdi konuşma zamanı bize geldi” dedi. 
Kendisine yönelik eleştirilere sert sözlerle yanıt veren Yıldırım, “Güç sahiplerinin neden olduğu karmaşa ve kargaşa Odunpazarı’nı sarmış durumda. Bugüne kadar herkes konuştu, biz sustuk. Şimdi konuşma zamanı bize geldi. Birleştirmek ve adalet için buradayız. Hizmet için, geçmiş için değil gelecek için, koltuktan güç almak için değil koltuğa güç vermek için buradayız. Bugün bizi eleştirenler 1999 yılında neden DSP’ye gitti? Büyükşehir’de Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı’nda Ahmet Ataç ve Odunpazarı’nda İsmail Haşim Ateş DSP’nin adayı olarak üç belediyeyi kazandı. Kimlerin oylarıyla kazandılar? Cumhuriyet Halk Partililerin ya da Bülent Ecevit’in DSP’sine oy verenlerin sayesinde kazandılar. 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye seçimlerine girememesinin sorumlusu kim? CHP o seçimlere neden katılamadı? Hangi işle meşguldüler de listeleri İl Seçim Kurulu’na yetiştiremediler? Ya da kim ‘geciktirin’ dedi. Bunların kim olduğunu sorgulamamız lazım” ifadelerini kullandı. 

“CHP İLE BİR SORUNUM YOK”

Yıldırım, neden aday olduğunu ise şu sözlerle anlattı: “Rahmetli Bülent Ecevit’in başbakan olduğu 99’da milletvekili adayıydım. İlk defa DSP’ye gelmiş ya da başvurmuş değilim. Cumhuriyet Halk Partisi ile bir sorunum yok. Kırgın ya da küs değilim. Kişiler başka, kurumsal yapı başka şeydin. Boşuna heveslenmesinler. Garip Yıldırım polemiklere girmez, gereksiz şeylerle de kendisini meşgul etmez. Toplum için, halk için ne gerekiyorsa o konuda çalışma yapar ve yürütür. Bülent Ecevit’in ekolünden yolumuza devam ediyoruz. Başarıya odaklıyız, sevgiyle ve zevkle çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte günlük 15 ila 20 kilometre arası bir yol yürüyoruz. Bizde ne uçak, ne helikopter, ne de otobüs var. Biz kendi gücümüzle, cebimizden kaç lira harcayabilirsek onun hesabını yapıyor ve yola öyle devam ediyoruz. Halk bizi seviyor. Halkın sevgisini yok sayamayız. Eskişehir halkı ve Odunpazarı’nın katkısıyla birlikte bu kentte bir şeyler yapmak ve değiştirmek istiyoruz. Başaracağız çünkü başarıya odaklıyız” ifadelerini kullandı. 

“TEK BAŞINA GİRDİĞİ HER SEÇİMİ KAYBETTİ”

Odunpazarı’nda CHP’li rakibi Kazım Kurt’u da isim vermeden eleştiren Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “2009 yılında şuan ki Odunpazarı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek, Demokratik Sol Partisi’nin Odunpazarı 1’inci sıra belediye meclis üyesi olarak listeye girdi. Onunla birlikte diğer iki arkadaşımız da Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti ve DSP’den meclis üyesi oldular. İki yıl sonra DSP’den istifa edip CHP’ye gittiler. Hiç sesimizi çıkarmadık. Konuşan arkadaş hangi dönemde kendi başına seçim kazanmış. Milletvekili seçimlerine girdi kaybetti. İl başkanlığı seçimlerine girdi kaybetti. Yine kendisinin meslek odası olan Eskişehir Barosu seçimlerine girdi kaybetti. Girdiği her seçimi kaybedince Yılmaz Hoca’nın yanına geldi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.