Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan Eskişehir OSB’yi ziyaret etti

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Eskişehir’in zengin üretim tecrübesi, yüksek teknolojili sanayisi, nitelikli insan kaynağı, bugünü ve gelecek vizyonuyla ekonomi dünyasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan Eskişehir OSB’yi ziyaret etti
30 Kasım 2023 Perşembe 15:35

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Eskişehir OSB Müdürlüğünü ziyaret etti. Eskişehir OSB’de devam eden çalışmalar ile yeni genişleme alanlarında sürdürülen çalışmalar yanı sıra bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar hakkında Bakan Yardımcısı İnan’a bilgilendirmelerde bulunan Başkan Küpeli, “Sanayi ve teknolojin merkezi olarak bugüne kadar ciddi çalışmalara imza attık. Eskişehir OSB’de halen 898 sanayi tesisi bulunmaktadır. Bunlardan 642 tanesi fiilen üretimde, 204 tanesi inşaat halinde, diğer 52 tanesi ise proje aşamasındadır. Görevi devraldığımız son 7 yılda toplam 324 yeni yatırımcıya 560 futbol sahası büyülüğündeki 4 milyon metrekare yer tahsisi yapıldı. 2023 yılının ilk 10 aylık döneminde ise 32 yeni yatırımcıya 479 bin metrekarelik yeni alan tahsis ettik. 2000 yılında OSB’de fabrikalardaki çalışan sayısı 14 bin kişiyken, şimdi 48 bin 500 kişiye ulaştı. Bizim dönemimizde kurulmaya başlayan 250’yi aşkın tesisin devreye girmesiyle birlikte çalışan sayımız 2025 yılı sonunda 55 bin kişiye, 2030 yılında ise 75 bin kişiye ulaşmış olacak” dedi.

Başkan Küpeli Cumhuriyetimizin ikinci asrında Eskişehir OSB olarak, her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olacağını ifade ederek, “Türkiye’nin Yeni Yüzyılında ilk olarak OSB toplam alanımızı 50 milyon metrekareye çıkartarak, her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olmayı, katma değerli ihracatın ve yüksek teknolojili ürünlerin üretiminde uzmanlaşmış dev bir eko sisteme sahip en önemli sanayi üretim merkezi olmaya devam edeceğiz” dedi.  Küpeli, Eskişehir OSB’nin gelişimi ve kalkınmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çok büyük katkılarının olduğunu aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Eskişehir’in yapısında yenilikçi ve değişimci üretim kültürünün hâkim olduğunu ifade ederek, şehrin zengin üretim tecrübesi, yüksek teknolojili sanayisi, nitelikli insan kaynağı, bugünü ve gelecek vizyonuyla ekonomi dünyasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Eskişehir OSB’nin Türkiye’nin en sorunsuz OSB’lerinin başında yer aldığını aktaran İnan, “Eskişehir bizim için özel bir kent. Burada güçlü ve köklü bir sanayi altyapısı var. OSB’nin 2030 hedeflerine baktığımız zaman bölgenin 50 milyon metrekare büyüklüğüne ulaşması gerekmektedir. Biz bakanlık olarak bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.