Alpulu çiftçilere verilecek canlı hayvan desteğinde hak sahipleri, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi kapsamında, Alpu ve mahallelerinde faaliyet gösteren çiftçilere verilecek canlı hayvan desteğinde hak sahipleri, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Alpulu çiftçilere verilecek canlı hayvan desteğinde hak sahipleri, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi
30 Kasım 2023 Perşembe 15:40

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ‘Eskişehir Modeli’ adını verdiği ve 2020 yılında Alpu ve Seyitgazi ilçe belediyeleriyle protokol imzalayarak başlattığı Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.

Alpu Fevziye mahallesinde 16 dönümlük alana kurulan küçükbaş hayvan üretim tesisinde üretilen küçükbaş hayvanların sayısı artarken, ağır ekonomik koşullar sebebiyle üretemez hale gelen küçük hayvan üreticisi ve küçük çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta üretim ve ıslah çalışmalarına destek amacıyla Alpu ilçesinde küçük çiftçilere canlı hayvan desteğinde bulundu.

Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi kapsamında destek başvurusunda bulunanlar için Alpu Belediyesi Kültür Evi ve Konferans Salonu’nda noter huzurunda kura çekim töreni düzenlendi. Törene Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Alpu Kaymakamı Metin Baskın, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları ile çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Bugünkü törenin ilk temelleri 2020 yılında atılmıştı. Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Alpu Belediye Başkanımız Gürbüz Güller’in imzaladığı protokolle başlayan süreçte Fevziye mahallemizdeki alanda küçükbaş hayvanlarımız, hepinizin emeği ile yetişti ve bugün ikinci dağıtımını yapıyoruz. Başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu proje çok önemli, çünkü çiftçilerimiz hep artan maliyetleri dile getiriyor. Tabi bizler de imkânlarımız ölçüsünde tarımsal kalkınmayı desteklemeye devam ediyoruz. Hanenize, Alpu’muza bereket bolluk getirsin.” dedi.

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller de projenin Alpu için çok önemli olduğunu belirterek, “Projemizde ilk dağıtımı 2022 yılında yaptık. Şimdi de ikinci dağıtımı yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in verdiği tarımsal destekler ile her zaman üreticinin yanında olan Eskişehir’i Eskişehir yapan Hocama çok teşekkür ediyorum. Bu proje ilklerin projesidir. Üretim halen devam ediyor. Herkese hayırlı olsun. Hocama, Genel Sekreterimiz Ayşe Ünlüce’ye ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri ile birlikte muhtarların da noter huzurunda yaptığı kura çekimiyle hak sahipleri belirlendi. Tören çektirilen fotoğrafla sona erdi. Kura çekimiyle 16 çiftçinin her birine 9 koyun, 1 koç olmak üzere toplamda 160 adet küçükbaş hayvan Büyükşehir Belediyesi ve Alpu Belediyesi iş birliğiyle teslim edilecek.

KURA ÇEKİMİYLE BELİRLENEN ASİL VE YEDEK LİSTELER:

   ASİL LİSTE                                                  YEDEK LİSTE

  1. Erkan Özen                                                                  1- Yasemin Çelik
  2. Ayşegül Gökyer                                                          2- Sevcan Karaçam  
  3. Safiye Demir                                                              3- Fatma Bakşi
  4. Nuran Topçu                                                              4- İsa Avcı                
  5. Fatma Kuyucan                                                          5- Galip Yılmaz
  6. Tahir Işık                                                                    6- Aysun Tepe          
  7. Arif Armağan                                                             7- Sultan Soylu        
  8. Yılmaz Kayacık                                                         8- Emel Ayas
  9. Özden Gezer                                                               9- Ayfer Toptaş        
  10. Mahmut İşçi                                                               10- Halil İbrahim Yüksel
  11. Sedef Koç                                                                   11- İbrahim Türe
  12. Pınar Yılmaz                                                              12- Arif Kunduz
  13. Ziya Tunaboyu                                                                       13- Levent İnce         
  14. Sultan Bala                                                                 14- Fethi Özkayın
  15. Hamza Arslangöz                                                       15- Nurcan Baydar
  16. Orhan Akbulut                                                           16- Hayri Aldemir
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.