RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

2018 Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 üniversiteye rektör atadı. Bunlardan biri Eskişehir Anadolu Üniversitesi olmuş, Naci Gündoğan'ın yerine atanan isim ise Şafak Ertan Çomaklı olmuştu. Rektör Çomaklı bugün hiç beklenmedik bir şekilde sağlık sorunlarını işaret ederek istifasını sundu.

RÜZGAR GİBİ GEÇTİ
08 Mayıs 2020 Cuma 13:39

Anadolu Üniversitesi rektörleri arasında şüphesiz en çok konuşulacak isimlerin başında Rektör Çomaklı geliyor. Anadolu Üniversitesi’nde hayata geçirdiği güvenlikçi uygulamalar ve zaman zaman akademisyenlerle karşı karşıya gelmesi nedeniyle Eskişehir’de sık sık gündem olan Rektör Çomaklı’nın kampus içerisinin her tarafına kamera yerleştirdiğine yönelik iddialar çokça konuşulmuş ve tepki toplamıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adını Anadolu Üniversitesi ile birlikte anmaktan imtina eden Rektör Çomaklı bu tavrı ile de tepki toplamıştı. Ancak Rektör Çomaklı’yı    Türkiye’ye tanıtan olay Instagram'dan yaptığı canlı yayın olmuştu.  Canlı yayın sırasında telefonunun şarjının bitmek üzere olduğunu fark eden Çomaklı, "Şimdi bir de bunu ele alıp kızlar gibi dolandırması var. Hadi geçmiş olsun" ifadelerini kullanmış; ayrıca bir izleyiciye verdiği yanıtta selam verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı el hareketini göstererek, "Tokalaşma yok biliyorsun. Reis herkese bunu şey yaptırdı" diye konuşmuştu. Çomaklı bu yayınından ardından eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "reis" diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı.

ŞAFAK ERTAN ÇOMAKLI KİMDİR?

05 Kasım 1975 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2004 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. Annesi Gazeteci yazar Zekiye Çomaklı, babası ise eski Aşkale Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çomaklı'dır. Aynı yıl Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. 2005 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Yrd.Doç olarak atandı. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi doçenti oldu. Şafak Ertan Çomaklı, daha önce Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nin müdürlük görevini üstlenmekteydi. 2018 yılında 06 Eylül 2018'de Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirildi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.