Recep Toptaş: Tarihi cami güvercinlerin yuvası oldu

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, ilçelerinde bulunan Selçuklu döneminden kalan caminin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, “Anadolu’nun bağrındaki bu tarihi eserin içler acısı durumu vicdanları sızlatmakta olup milletini ve devletini seven bizleri kaygı ve dehşete düşürmektedir” dedi.

Recep Toptaş: Tarihi cami güvercinlerin yuvası oldu
04 Temmuz 2023 Salı 12:51

800 yıllık caminin güvercinlerin yuvası olduğunu belirten Toptaş, “1259 yılında Selçuklu hükümdarı İzzettin Keykavus’un emirlerinden Ankara valisi Emir Seyfettin Kızıl tarafından yaptırılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’ya 109 km uzaklıkta ilçemiz Hamamkarahisar Mahallesinde bulunan tarihi cami ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle güvercinlerin barınağı olmuş ve içler acısı duruma gelmiştir. Asırlar boyunca atalarımızın özenle koruyup günümüze kadar getirdiği bu eşsiz tarihi eser göz göre göre adeta çürümeye terk edilmiştir” dedi.

Vicdanlar sızlıyor

Toptaş, Anadolu’nun bağrındaki bu tarihi eserin içler acısı durumunun vicdanları sızlattığını belirterek şöyle konuştu: 800 yıla yakın ayakta kalabilmeyi başarmış olan bu tarihi caminin içler acısı halinden kurtarılması ve tekrar turizme kazandırılması için başta bölge milletvekillerimizin, yöneticilerimizin ve sahibi olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bu konuya gereken hassasiyeti göstermelerini bölge halkı olarak talep ediyoruz. Kültürel mirasına sahip çıkmayan, geçmişini kültürünü gelecek nesillere aktarmayan milletler, başka milletlerin kültürlerinin etkisine girerek kültürlerini kaybeder ve kültürleri yok olur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.