Özkavak: Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz.

Ses Şube Başkanı Birtürk Özkavak, “Temel tüketim maddelerine gelen zamlar katlanılabilir olmanın ötesine geçti. Doların yükselmesiyle tetiklenen zamlar,adete iğneden ipiliğe sağanağa dönüştü.Canımızı yakıyor.Ev kiraları kontrolsüz bir hızla yükseliyor.Oysa elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor.Artık sınırdayız” dedi.

Özkavak: Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz.
09 Haziran 2023 Cuma 14:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Birtürk Özkavak, son günlerde Türk Lirası’nda görünen değer kaybını işaret ederek,  emekçilerin acı reçete ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Özkavak açıklamasında şu ifadelerde bulundu: Biz emekçiler alın terimizi dökerek emek harcayarak ailemizi geçindirmeye hayata tutunmaya çalışıyoruz. Hastanelerin sağlık ve sosyal hizmet kurumlarının en ucra köşelerinde son derece ağır ve sağlıksız koşullarda çalışarak hem kendimiz, hem çocuklarımız için bir gelecek kurmaya insanca yaşamaya çalışıyoruz. Ama nafile yöneticiler gözümüzün içine bakarak bize her geçen gün ötelenen sahte bir gelecek vaadi sunuyorlar. Nedense ekonomik krizin oluşmasında hiçbir katkısı olmayan biz emekçiler, acı reçeteyle karşı karşıya kalıyoruz. Çalışan üreten biz olmamıza rağmen çile çeken yoksul kalan acı çeken yine biziz.

Buradan yüksek sesle bir kez ifade ediyoruz. Temel tüketim maddelerine gelen zamlar katlanılabilir olmanın ötesine geçti. Doların yükselmesiyle tetiklenen zamlar,adete iğneden ipiliğe sağanağa dönüştü.Canımızı yakıyor.Ev kiraları kontrolsüz bir hızla yükseliyor.Oysa elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor.Artık sınırdayız. Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz.

Öte yandan onlarca yandaş ve etkisiz sendikanın ortasında kafası karışan sağlık emekçilerine sesleniyoruz. Bu kadar büyük bir krizde bile hala istikrar diyerek bu tabloya ortak olan sözde sendikaları,yapay ayrımlar yaratarak emekçileri bölen tüm sendikamsı yapılara yol vermenin ve SES te birleşmenin zamanı.Gelin hep birlikte insanca yaşamanın ve çalışmanın mücadelesini verelim.Artık gerçek anlamda bir mücadeleden ve birleşmekten başka yolumuz yok.

İnsafsızca yapılan zamların geri alınması, pahalılığın bitmesi için, insanca yaşayacak yoksulluk sınırının üzerinde ve emekliliğe yansıyacak  tek kalem maaş, ,liyakatli ve sağlıklı çalışma ortamları için, barış ve kardeşlik için, güzel bir ülke için. mücadeleye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.