Eskişehirli çiftçi kanoladan memnun

2022 yılında başlatılan “Kanola Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, 13 çiftçiye hibe edilerek 500 dekar alanda ekilen kanola çiftçinin yüzünü güldürdü.

Eskişehirli çiftçi kanoladan memnun
09 Haziran 2023 Cuma 15:14

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, beraberinde Alpu Kaymakamı Murat Karataş, Ak Parti Alpu İlçe Başkanı Halil Yavuz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Sönmezbaş ve Proje Koordinatörü Tuğbahan Çetinkaya ile kanola tarlasında incelemede bulundu. Söz konusu çiftçi ziyaretinde Alpu İlçesi Osmaniye Mahallesinde 2022 yılında başlatılan “Kanola Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, 13 çiftçiye hibe edilerek 500 dekar alanda ekilen kanola tohumları ile  yeşeren tarlalarda  ürün gelişimi ve projenin işleyişi değerlendirilerek, çiftçilerle istişare edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Veyis Yurtkulu ile görüntülü bir görüşmenin de gerçekleştirildiği ziyarette kanola tarlalarının gelişiminden duyulan memnuniyet dile getirilerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nca verilen desteğin önemine vurgu yapıldı. Söz konusu görüşmede ilgili çiftçilerde, verilen desteklerden dolayı memnuniyetlerini belirterek Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir’e selamlarını iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.