Değişim isteyen de var, erken bulanda, kalsın diyende...

28 Mayıs seçimlerinden çıkan sonuç CHP’de deprem etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu’nun değişmemesi gerektiğini düşünenler ile değişimin genel başkan ile başlaması gerektiğini savunanlar Türkiye genelinde karşı karşıya geliyor. Peki Eskişehir’de durum nasıl?

Değişim isteyen de var, erken bulanda, kalsın diyende...
10 Haziran 2023 Cumartesi 13:19

28 Mayıs’ta sandıktan çıkan sonuç ardından herkesin CHP’lilerin “13. Cumhurbaşkanımız” dediği Kılıçdaroğlu birden bire kaybın tek sorumlusu olarak ele alındı. Bu radikal değişiklik Eskişehir’e de yansıdı. 29 Mayıs’da belediye başkanlarının seçim değerlendirmeleri yaptıkları paylaşımlarda, Kazım Kurt, “Umudumuzu kaybetmeyeceğiz, mücadelemizi her koşulda sürdüreceğiz” derken yaklaşık bir sayfalık değerlendirmesinde Kılıçdaroğlu’nun ismine yer vermedi. Bu paylaşım sonrasında, Kazım Kurt’un Kılıçdaroğlu’nun değişiminden yana olduğu Eskişehir siyasi kulislerinde çok konuşuldu. Eskişehir CHP İl örgütünde olup, Kazım Kurt’un ekibinde yer alan pek çok isim ise Kılıçdaroğlu’nun değişmesi gerektiği yönündeki görüşlerini kamuoyuna açık bir şekilde paylaşıyor olması ihtimali arttırıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na %55,41 oy oranıyla destek vererek değişime, daha adil bir düzene inancını gösteren tüm hemşehrilerime minnettarım” diyerek Kılıçdaroğlu’nun ismini seçim değerlendirmesinde geçirmişti. Bu durum Ataç’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik herhangi bir olumsuz değerlendirmesi olmadığına yoruldu. Ayrıca Ataç’ın yereldeki tavrını takınarak örgüte müdahale etmeye yönelik herhangi bir çaba içine girmeyeceği yakın çevresi tarafından dillendiriliyor.

Büyükerşen başka isim yok görüşünde

Büyükerşen’de yine aynı şekilde seçim sonrası yayınladığı metinin bir bölümünde “2. turda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu oransal anlamda en çok arttırdığı illerden biriyiz. Tüm Türkiye, herkesin gıpta ile baktığı Eskişehir olsun istedik ama olmadı” ifadelerine yer vermişti. Geçtiğimiz günlerde gazeteci Fatih Portakal, Büyükerşen’in Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alacağını ifade etmişti. Portakal’ın bu tespitinde haklılık payı var. Büyükerşen’ın seçim döneminde Kılıçdaroğlu’nun sergilediği sabırlı tavrı işaret ederek, bu sabrı sergileyebilecek herhangi bir ismin olmamasından kaynaklı Kılıçdaroğlu ile yol yürümek istediği gelen duyumlar arasında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.